Lhota jde po prvním místu, ale s divizí váhá

Krajské kolo má tento víkend na programu 29. kolo. Včera v něm druhá Lhota hostila deváté Tuchlovice a na výhru 2:1 (1:1) se nadřela. 

Jen o dva góly horší skóre nedovoluje Lhotě posunout se před Poříčany na první místo tabulky středočeského přeboru. Poslední šanci ho vyhrát dostane příští sobotu na hřišti posledního Libušína. Ale protože Poříčany hrají doma s Novým Strašecím, musela by Lhota mít veliké štěstí, aby sezonu ukončila na pozici lídra. 

Utkání s Tuchlovicemi, kterým o posuny v tabulce až tolik nejde, mělo být lehčí záležitostí, než se nakonec odehrála. Bušení do obětavé bojovné obrany hostí a skvělého gólmana kýžené branky dlouho nepřinášelo. Naopak. Tuchlovičtí se ujali vedení po Procházkově výtečně zahraném přímém kopu, za kterým se brankář jen ohlédl. Čtyři minuty před poločasem se kombinací ve vápně konečně Lhotě povedlo aspoň vyrovnat. 

Přestože po návratu z kabin úroveň hry z pohledu diváka poklesla, ráz zůstal stejný. Hosté si šance, byť ojediněle, vypracovali, domácí museli x-krát k velkému vápnu, aby dokázali výborného Šimka překonat podruhé. 

Lhota je již několik kol na postupových příčkách. Ovšem po výkonu, jaký předvedla v tomto utkání, by na klidné divizní příčky příští sezonu mohla zapomenout... "Možná postupovat nebudeme, možná postoupíme. Stále o tom v klubu debatujeme," uvedl předseda klubu Ivan Horák.

Góly: 41. Ibe Stanley, 77. Mbah Mcdon - 25. Procházka Šimon

Sestava Lhoty: Vošmík - Kabyl, Adjei, Chlapec, Houžvička, Primus (73. Danylych), Valín, Hájek, Ibe (62. Popok), Kudela, Mbah.

Sestava Tuchlovic: Šimek - Hornof, Brnovják, Fitko, Kubů, Pospíšil, Boháč, Červenka (82. Hodan), Starenko (82. Chochola), Hadrika, Procházka.

Diváků: 285

-red-

lhotadomaci

Domácí gólman se po Procházkově trestňáku jen otočil

lhotaprestavku

Přestávku utkání vyplnil zápas potěrů obou týmů


Počasí Kladno

Předpověď počasí