Konec trápení. Kladenský SK přejel Brandýs

Kladenští fotbalisté ve čtvrtém divizním kole konečně bodovali. V Brandýse nad Labem vyhráli 2:0 (1:0).

Kladno v prvním poločase Brandýs zaskočilo chutí útočit i bojovností ve vlastním pokutovém území. V deváté minutě hosté utekli po pravé straně a bez zbytečných kombinací se jednoduchou střelou ujali Stříškou vedení. Domácí tak po 280 minutách této divizní sezony poprvé lovili míč ze své sítě! A za minutu to mohlo být už 2:0 ve prospěch SK. Růžička sám před brankou ovšem konstrukci zcela minul. Ve 24. minutě se po kladenském rohu opřel míč o brandýské břevno. O jedenáct minut později Kladno dvakrát odmítlo zvýšit skóre. Vyrovnání poté zabránil Vokoun, který učebnicovým vyběhnutím zneškodnil domácím sólíčko. 

Po změně stran hosté pokračovali v útočném fotbale a brandýský tým s postupem času působil, jako kdyby mu odešla fyzička. Přesto jedinou z jejich vážných šancí znovu Vokoun bravurně zneškodnil. O první výhře SK rozhodl v 76. minutě Čížek, který se parádně trefil z přímého kopu. V pátém kole SK doma příští sobotu přivítá Arsenal z České Lípy (10.15).

Sestava SK: Vokoun - Kalina, Javorek, Pechr, J. Růžička, Holub, Stříška, P. Růžička, Tóth, Čížek, Kraus, (střídali v druhém poločase Pospíšil za J. Růžičku, Dejčmar za Tótha, Procházka za Krause, Richter za Čížka).

Diváků: 210.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí