NOVO Kladno je na stěhování připravené a cílí na děti

Fotbalový klub NOVO Kladno se jisto jistě jednou přestěhuje na jiné hřiště. Rozhodl o tom plán města postavit na svém pozemku vedle Aquaparku nový sportovní areál. Zástupce fotbalového klubu Tomáše Abrhama jsme se zeptali, co to pro NOVO znamená.

Letos určitě ne a možná ani příští rok se váš klub nepřestěhuje. Než Kladno pozemek s hřištěm od Beneditýnů koupilo, zvažovali jste, zdali se jednou přesunete na městský stadion do Rozdělova nebo se domluvíte se sousedním Slovanem. Prý nakonec půjdete do Rozdělova. Proč?
Jestli nám město nabídne Rozdělov a budeme tam mít podmínky pro hraní i rozvoj mládeže, budeme rádi. Stěhování se stejně neubráníme. A se Slovanem jsme žádná podrobná jednání o stěhování se k nim nevedli. Chceme co nejdéle zachovat NOVO jako takové.

Hovoříte o mládeži. Zatím máte jen dospělý tým. Uvažujete o založení mládežnických družstev?
Už loni jsme měli v plánu začít s mládeží pracovat, ale zhatil nám ho covid. Jestli budou podmínky pro nábor dětí, tak ho uskutečníme. Jak budeme úspěšní, to samozřejmě nyní nemůžeme vědět. 

Přežilo by NOVO bez dětí?
Náš klub ještě určitě nějakou dobu ve fotbalových tabulkách existovat bude. Nerozpadáme se. Ale vzhledem ke stránutí týmu to jednoduché mít každou novou sezonu nebudeme (směje se). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí