Žáci Slavoje srdnatě vzdorovali favoritovi

Na hřišti Slavoje Kladno se předehrávalo utkání 21. kola okresní soutěže mladších žáků. Domácí, kteří jsou v tabulce na druhém místě, přivítali lídra soutěže AFK Tuchlovice, který sympaticky s přeložením zápasu bez problémů souhlasil. Oba soupeři byli na utkání natěšeni, neboť Tuchlovičtí ještě nebyli poraženi a domácí jim chtěli první porážku uštědřit. SLAVOJ KLADNO - AFK TUCHLOVICE 1:3 (1:1).

Přestože domácí nastoupili s maximální snahou po vítěství, byli to hosté, kteří měli mírnou fyzickou převahu (v průměru měli chlapce o rok starší) a od začátku diktovali průběh hry. Častěji pěknými útoky ohrožovali branku domácích a v 10. minutě se Hořejším ujali vedení. Slavojáci nekapitulovali, ještě zvýšili úsilí, jehož výsledkem byl pokutový kop, který však exekutor napálil do tyče. Ani tento nezdar domácí nesrazil a dočkali se. V 26. minutě Pastyřík za jásotu domácích příznivců vyrovnal. 
Přes veškerou snahu se ve druhém poločase nepodařilo domácím zvrátit utkání na svou stranu. Fyzická převaha Tuchlovických se projevovala a v 38. minutě ji přetavil Kedroň ve vedení 2:1. Ani nyní domácí nerezignovali, několik slibných útoků přes dobře pracující tuchlovickou obranu nedotáhli, a když již prorazili, stál jim v cestě výborný brankář Pospíšil. Také v brance Slavoje předváděl skvělé zákroky Fajfrlík, který měl k zásahům více příležitostí nežli jeho protějšek. Ani on však nezabránil ve 49. minutě Hořejšímu v dosažení třetí a rozhodující branky. Za tohoto stavu již stále snažící se domácí nedokázali utkání zvrátit.
Vítěství hostů bylo zasloužené, protože předvedli kus velkého fotbalového umění a po celé utkání byli o ten pověstný "chlup" lepší. Domácí nezůstali v ničem pozadu, předvedli také pěkný fotbal, a i když si dělali čáku na vítěství, porážku nesli s hlavou vzhůru. Skvělou kulisu zápasu dotvořila téměř padesátka příznivců obou soupeřů (na zápasy mužů Slavoje chodí sotva polovina), kteří o sobě v průběhu zápasu dávali vědět a po utkání odměnili oba týmy mohutným potleskem. Kdo neviděl, neuvěří, ale byl to nádherný sportovní zážitek, podtržený absolutně slušným a sportovním vystupováním obou mužstev včetně trenérů a vedoucích.

SLAVOJ: Fajfrlík - Haluza, Pastýřík, Matějka, Ježek, Janáček, Harakal, Burgr, Šípek, Klemens, Flek - trenéři: Ježek, Matějka

TUCHLOVICE: Pospíšil - Hodan, Beran, Frolík, Kedroň, Ditrich, Sklenička, Hořejší, Cvekl, Křivánek, Kraček, Vacek, Klír, Bylina, Karlík, Krejčí, Konůpek, Kindl - vedoucí: Linc

- fc - 

zaci2

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí