Tomáš Procházka: Těžký terén prospěje bránícímu se soupeři

Úvod fotbalového jara byl na několika stadionech odložen. K nim se zařadilo také Kladno. To odehrálo první divizní zápas minulý víkend na umělém povrchu v Hrobcích 9:1. Dnes nastoupí doma na trávě proti zachraňujícímu se Rakovníku. Stoper či záložník Tomáš Procházka (36) upozorňuje, že těžký terén může vyhovovat více soupeři.

Co jste vítězstvím 9:1 Rakovníku vzkázali?
Nevím, co si z toho Rakovník vezme, ale my chceme vždycky hrát svojí hru, která se v Hrobcích proměnila v naše neobvyklé vítězství. Já jsem takové skóre v mistrovském utkání nezažil (usmívá se). Stejný styl fotbalu chceme předvést také s Rakovníkem.

Takže diváci se můžou těšit na gólové hody?
Myslím, že s Rakovníkem to bude úplně jiný zápas, i když Tatran nastřílel minulé kolo soupeři čtyři branky... Podle mého u nás nepředvede tak ofenzivní hru. Trávník je sice k zápasu vhodný, ovšem pořád vzhledem k počasí jde o těžký terén. Ten bude možná více vyhovovat slabšímu soupeři.

Váš tým se stále ještě potýká s marodkou, na které jsou i klíčoví hráči. Ovšem na vaší hru žádná krize na první pohled nedopadla...
Nás ten počet zraněných jako kolektiv zřejmě ještě víc stmelil. V týmu vládne pohoda. Jenom nepřeceňujme výsledek z Hrobců. Před námi jsou kvalitnější soupeři a středeční dohrávky odložených kol.

Některé divizní týmy mají s dohrávkami ve všední dny problém kvůli uvolňování hráčů ze zaměstnání. Jak to vypadá v SK?
U nás to velký problém není, kluci si zařizují volno. Fotbal mají rádi (usmívá se).

Právě ta vaše parta je obdivuhodná. Předvádí v divizi dobrý fotbal, atmosféra v týmu je vesměs pozitivní a raritou v soutěži na této úrovni je složení mužstva, které cele pochází z Kladna. Hraje to v atmosféře kabiny pro vás důležitou roli?
Že jsme všichni z jednoho města, to si uvědomujeme prakticky neustále (směje se). A je to tak pro nás lepší. Vím dobře, že když přijdou hráči z Prahy, tak parta pak třeba takhle výborně nefunguje...

Jak dlouho v ní vydržíte?
Do fotbalového důchodu se nechystám, zatím se cítím dobře, chodím téměř na každý trénink. Fotbalové stáří sice cítím, ale není to nic hrozného. Uvidíme v létě.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí