Kladno otočilo zápas s Louny a přiváží tři body

Hosté se dostali rychle do vedení, avšak v poločase vedli Lounští. Druhé dějství bylo v režii Kladna, které zápas otočilo a vyhrálo 3:2.

Do utkání vlétli aktivněji hosté, kteří krátce po začátku utkání zahrávali nebezpečnou standardní situaci z velkého vápna. Václav Kalina se rozhodl pro centr do pokutového území, kde byli připraveni výteční domácí obránci. Posléze hlavičkoval z malého vápna Jan Štoncer, ale gólman Jakub Pokorný pohotově zasáhl. O kvalitně vyřešené situaci z pohledu domácího brankáře se nedalo hovořit o pár chvil později, když strážce svatyně vyčkával s výkopem tak dlouho, že Jaroslav Kafka jeho pokus nakopnout míč dopředu zachytil a balon uklidil do prázdné brány. Po necelých dvou minutách bylo skóre vyrovnané. Po prudké střele jednoho z domácích vyrazil gólman Karel Kleinmond balón na roh vápna, odkud z voleje přesně mířil Daniel Zícha. Ve 32. minutě měli k dispozici přímý volný kop domácí z podobné vzdálenosti jako na začátku utkání hosté. K míči se postavil Vojtěch Trup a výstavní střelou přetavil vedení na stranu Loun. Kladenští do konce poločasu po většinu času drželi balón na svých kopačkách, ale brankovou příležitost si nevypracovali. 

Krátce po začátku druhého dějství se radovali domácí potřetí, ale rozhodčí s krátkým prodlením správně odpískal útočný faul na brankáře Kleinmonda. Hosté za podpory osmi skalních fanoušků dokázali vstřelit druhý gól a skóre bylo opět vyrovnané. Hra probíhala většinou mezi vápny a oba gólmani se dostávali k zákrokům spíše sporadicky. Změna přišla v 88. minutě, kdy dopravil míč za brankovou čáru střídající Radovan Kroutil a v plné radosti strhl dres a běžel oslavit svou trefu mezi kladenské fanoušky. V poslední minutě nastavení skvěle zasáhl Kleinmond a Kladno po otočeném zápase přiváží všechny body.

- voš -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí