Kladno rozdávalo fotbalovou radost

Kladenští fotbalisté pokračují v turnaji Meteoru na vítězné vlně. Dnes porazili Hořovicko 5:1 (3:0) a ve třech dosavadních zápasech neztratili ani bod. 

SK fotbalem v téhle zimě diváka baví. Prim v týmu hrají úderná tykadla Šíma s Čížkem, mozek sestavy Holub, úderník Pechr, čistič Suchý, jezdič Kalina a technik Tóth. A do brány se už brzy vrátí "fotr" Tesař, dirigent kladenského orchestru. "Není kam spěchat, Vokoun chytá dobře," chválí matador mezi třemi tyčemi svého nástupce.

Když mají své dny i Hanzlík, Borák či Růžička, je Kladno na turnaji k nezastavení. K nim přibyl navrátilec Kraus, který se na hrotu útoku ukazuje ve velmi dobrém světle. "Dokáže na sebe stáhnout obránce a uvolní prostor pro křídla," dodává Tesař. 

Tohle všechno Hořovicko zakusilo na vladtmí kůži. V první poločase jim ojedinělé šance zlikvidoval Vokoun. Na druhé straně otevřel skóre Čížek z penalty za faul na Pospíšila, druhý gól zavěsil sám teprve šestnáctiletý Pospíšil a třetí balon do hořovické sítě dopravil pěknou střelou pod břevno Čížek. K tomu je nutné přičíst neproměněná sóla Čížka s Pospíšilem.

Vedení Kladenské zřejmě uspalo. Hořovičtí přidali na důrazu a brzy skóre snížili. Kladno se po vystřídání střelecký trápilo. Dvě šance Krause gólem neskončily. Stav upravil až placírkou zpoza vápna Šíma. A poslední slovo řekl Čížek, hattrick zkompletoval střelou k tyči. 

Příští sobotu čeká SK náročnější konfrontace s týmem Zbuzan (16.00).

Sestava Kladna: Vokoun - Kalina, Suchý, Hanzlík, Borák, Holub, Pechr, Růžička, Pospíšil, Čížek, Richter, Kraus (Stříška, Krsek, Šima).

Nejlepší hráč SK podle VK: Vokoun. 

-red-

horovgol

Soupeři Kladna si na takový obrázek musejí tuto zimu zvyknout 


Počasí Kladno

Předpověď počasí