V Evropské lize hlídal Suáreze, teď Dosoudil kope za Hostouň

Před devíti roky hlídal v dresu Slovanu Bratislava slavného uruguayského útočníka Suáreze, teď v sobotu nastoupil za Sokol Hostouň v duelu zimní přípravy. Pokud si uděláte čas a projdete si fotbalové CV obránce Radka Dosoudila (35), zjistíte, že byl stříbrný v české lize s pražskou Slavií, že kopal za Spartu, Mladou Boleslav, Jablonec či Příbram. Odtud loni v létě putoval do divizních Zbuzan, které ho nyní pustily k největšímu rivalovi o postup do ČFL. 

Proč právě Sokol?
Ve Zbuzanech mi končila smlouva a Hostouňští mě oslovili se zajímavou a perspektivní nabídkou. Rád bych ještě ve fotbale zažil něco pěkného a postup, ať už letos, nebo příští rok se Sokolem, by se mi líbil (usmívá se). S fotbalem ještě končit nehodlám. 

Prošel jste Slavií i Příbramí, kluby, ve kterých hrál také váš současný kolega na postu stopera Petr Trapp. Kolik jste toho spolu odehráli?
Nic (směje se). Pokaždé jsme se míjeli. Ale teď bydlíme kousek od sebe, takže se nejen na hřišti poznáme blíž. 

Na které angažmá ze své bohaté kariéry nejraději vzpomínáte?
Na slovenskou éru. Získal jsem tituly s Petržalkou i se Slovanem, s ním i národní pohár. Kopal jsem díky tomu Ligu mistrů i Evropskou ligu. Zažil jsem zajímavá jména na trenérských postech, namátkou Jarolíma, Uhrina nebo Weisse. Ze zápasů v Evropě pak nezapomenu na Evropskou ligu proti Ajaxu Amsterodam. Tam jsme hráli, co nejlépe jsme uměli, přesto nám nastříleli pět gólů a z toho Luis Suárez čtyři. To byl úplně jiný fotbalový svět. 

Pak jste po letech loni na podzim nastoupil za Zbuzany proti Hostouni. Vyhráli jste. Co si ze zápasu pamatujete?
Před začátkem zápasu jsme se dozvěděli, že nenastoupí Petr Trapp. Pak se nám povedlo dát rychlý gól, pak další, a když ještě z utkání odstoupil zraněný Tomáš Marek, výhru jsme si pohlídali. Teď na jaře jim to doma vrátíme (usmívá se). 

Jak vnímáte Hostouň?
Jako klub i mužstvo, ve kterém je fotbalové mládí obklopeno staršími zkušenými hráči, tým je dobře namíchaný a podle mne míří za postupem. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí