Kanonýr Čížek: V Neratovicích bychom měli dát rychle gól

Kladenský SK v přípravě válel. Na zimní lize pražského Meteoru předváděl pěkný fotbal, v celkovém pořadí obsadil třetí místo a David Čížek si vystřílel osmi góly cenu pro kanonýra turnaje (na snímku s cenou). Zítra kladenské hráče čeká první mistrovský zápas jarní části sezony, kdy se představí na hřišti Neratovic (10.15). 

Podle toho, jaký fotbal jste předváděli, se dá říct, že se zimní příprava týmu vydařila?
Kupodivu jsme ji prošli jako tým bez větší marodky, trénovali jsme čtyřikrát v týdnu a tohle všechno se podepsalo na naší pohodě v turnaji. Teď ji přenést do zítřejšího utkání (usmívá se). 

Loni jste v prvním jarním mistráku na hřišti Hrobců vsítil čtyři góly. Myslíte si, že byste něco podobného mohl v Neratovicích zopakovat?
Pravdou je, že jsem se v zimní přípravě rozstřílel, a těch šancí, které jsem zahodil, mohlo skončit brankou mnohem víc. Rád bych si samozřejmě nějaký ten gól schoval i na Neratovice, ale aniž bych hledal alibi, tam se nám úplně dobře nehraje...

Jsou tak silní?
Neratovice patří mezi ekonomicky nejsilnější kluby v divizi. Z toho vyplývá, že mají i silný tým. K tomu je občas nutné přičíst i možnost, že někteří sudí podlehnou atmosféře. Každopádně bychom měli rychle dát gól. Pak by museli domácí hru otevřít a takový styl fotbalu nám vyhovuje.

-red-

tabuleklad

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí