Kapitán Strnad: Na ledě necháme všechno

S kapitánským céčkem na dresu dovedl hokejové rytíře do baráže. Předsíně vytoužené extraligy. Dnes Kladno do prvního z dvanácti bojů o nejvyšší soutěž vstupuje na ledě Chomutova. A kapitán Jakub Strnad nebude chybět.

Když se podíváte na sestavu barážové čtyřky, kromě rytířů v ní jsou České Budějovice, Chomutov a Pardubice, co si o téhle společnosti pomyslíte, jaká bude tahle baráž?
Vidím v ní bez ohledu na jména soupeřů pro nás trochu výhodu. Opakujeme ji po roce, takže si moc dobře mnozí z nás pamatují, co nás asi čeká (usmívá se). Když už mluvím o výhodě, tak nevýhodu pro nás v téhle společnosti nevidím žádnou. Budějovice známe, jsou v dobrém zbláznění trenérem Prospalem, šlapou jim všechny čtyři lajny. A co se týče extraligových soupeřů, tak o nich toho vím málo, protože jsem je při našem play off moc nesledoval...

Hrajete dnes s týmem, ve kterém prý v minulých dnech řádila salmonela. Je i v tomhle vaše plus?
Třeba jde o fámu, abychom  je podcenili. Nevím. Tohle vůbec neřeším.

Můžou na některé nezkušené kladenské hráče negativně zapůsobit plné arény, do kterých se vejde mnohem víc fanoušků než na kladenský zimní stadion?
Naopak, nás všechny ty plné arény můžou ještě víc povzbudit. V play off jsme zažili pět tisíc fanoušků u nás doma, takže zase tak obrovský rozdíl nás venku nečeká.

Pamatujete baráž v dresu extraligového Kladna. Jaké to asi je podle vás pro extraligové celky, které teď čeká měření sil s natěšenou první ligou?
Myslím si, že jsou jako v ponorce. Žádná sranda je nečeká. Před nimi nic jiného, než že musí, není.

Jste jako tým do bojů odpočatí, v pohodě?
Jsme, až mi to chvílemi připadá, že jsme až moc uvolnění (směje se). Se začátkem prvního zápasu to z nás spadne, budeme bojovat zodpovědně a necháme na ledě všechno, co umíme. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí