Pardubice otočily zápas a berou cennou výhru

Kladenští hokejisté prohráli doma dobře rozehraný zápas s Dynamem Pardubice 3:5 (2:1, 1:0, 0:4).

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří po dvou minutách hry otevřeli skóre. Rytířům ale netrvalo dlouho a na gól odpověděl individuální šikovností Ladislav Zikmund. Domácí se zvedli a vytvářeli tlak v útočném pásmu, který vedl k brance Jaromíra Jágra. Kladenští hokejisté v prvním dějství pustili Dynamo jen k šesti střelám a do kabiny šli za stavu 2:1.

Na začátku druhé dvacetiminutovky vlétli domácí na Pardubice a kapitán rytířů Jakub Strnad poslal Kladno do dvoubrankového vedení. Pardubice poprvé v baráži střídaly brankáře a v tempu hry se polevilo.  

Jenže Kladno polevilo i v posledním dějství, a to se mu vymstilo. Dynamo využilo nepozornosti domácích a snížilo na rozdíl jedné branky. Rytíři měli k dispozici dvě přesilové hry, které neproměnili. Naopak na druhé straně Pardubice stav vyrovnaly a následně skóre otočily. Rytíři zkoušeli poslední minutu hru bez brankáře, ale hosté dokázali vsítit puk do prázdné branky a berou cennou výhru, která je na 99 % udržela v extralize.

V dalším kole baráže v úterý 16. dubna hostí Kladno na svém stadionu České Budějovice od 17.30 h.

Branky a nahrávky: 4. Zikmund (Jágr), 8. Jágr (Zajíc, Nash), 21. Strnad (Vampola, Redlich) - 2. Poulíček (Machala), 43. Poulíček (Horký, Porseland), 56. Marosz (Rolinek), 59. Hovorka (Eklund), 60. Hovorka (Rolinek)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, Říha, Zelingr, Lakos, Hořava – Jágr, Plekanec, Zikmund– Redlich, Vampola, J. Strnad (C) – Melka, Machač, Svedlund – Hajný, Kaut, Š. Bláha– Jelínek.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, Budík, Porseland, Nedbal – Kratochvil, Ihnačák, Sýkora – Rolinek , Dušek, Hovorka – Machala, Poulíček, Horký –  Perret, Marosz,  Kloz.

Diváci: 5200 (vyprodáno)

Nikola Kroupová

 

sura

Postižený chlapec Hynek Sůra obdržel od Rytířů dres Jaromíra Jágra. Benefiční koncert na podporu Hynkovy léčby se koná ve středu 17. dubna v kladenském kulturním domě od půl sedmé večer.


Počasí Kladno

Předpověď počasí