Jágr vystřelil čtyřmi góly Kladnu extraligu

 

Kladenští hokejisté porazili České Budějovice 4:2 (2:0, 2:2, 0:0) a po pěti letech budou hrát opět nejvyšší soutěž v České republice.

Začátek zápasu byl pomalejší a opatrnější, nicméně rytíři se postupem času dostávali do hry a vytvářeli si šance. Kladno dostalo po pár minutách přesilovou hru, kterou se podařilo do 30 sekund využít Jaromírem Jágrem, který následně dal i druhý gól za záda Strměně. Budějovice do konce první třetiny odpověď nenašly.

V úvodu druhé třetiny dokázal Jaromír Jágr dát třetí branku nebo-li hattrick. Rytíři se poté vyfaulovali a Motor tentokrát v přesilové hře 5 na 3 nezaváhal. Domácí to povzbudilo a stav snížili na rozdíl jedné branky. Téměř se sirénou dokázal Jaromír Jágr vstřelit čtvrtý gól, který se zkoumal videem, ale vzápětí byl uznán.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupily Budějovice s Kváčou v bráně. Domácí se rvali do posledních sil, ale na Kladno nestačili. Na kladenském ČEZ stadionu se od podzimu bude hrát extraligová soutěž!

Předposlední kolo baráže a zároveň poslední domácí zápas odehrají rytíři v sobotu 21. dubna proti Chomutovu od 16.00 h.

Branky a nahrávky: 30. Doležal, 38. Beránek (Doležal, Bradley) - 6. Jágr (Zikmund), 9. Jágr (Plekanec), 25. Jágr (Nash, Plekanec), 40. Jágr (Plekanec)

ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Vydarený , Jandus,Prospal ml., Doktor, Kachyňa, Babka– Novák, Gilbert, Doležal– Beránek, Dančišin, Doktor– Šimánek, Bradley, Novák P.– Čermák , Přikryl,Heřman.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) –Zelingr, Říha, Zajíc, Nash, Hořava, Lakos, – Zikmund, Plekanec , Jágr – Strnad , Vampola, Redlich– Svedlund,Machač, Melka, – Bláha, Kaut, Hajný – Jelínek.

Diváci: 6 421

Nikola Kroupová

Foto: Pavel Kačerovský, Motor


Počasí Kladno

Předpověď počasí