EXKLUZIVNĚ. Jiří Sekáč o reprezentaci a Kladnu

Sotva si po příjezdu ze soustředění reprezentace v Brně vybalil kufr, už byl mezi kamarády. Na buštěhradském statku Petra Tatíčka si útočník týmu KHL CSKA Moskva Jiří Sekáč (29) zahrál florbal. 

Měl jste těžké rozhodování, zda s reprezentačním výběrem zůstat, nebo kvůli soukromým záležitostem dobrovolně odjet?
Soukromé záležitosti byly natolik vážně a řešení důležité, že jsem neměl na výběr. Blíže bych je nespecifikoval. 

Kdyby problémy nenastaly, jak jste se cítil?
Nic moc. Nepodával jsem výkony, které jsem podávat chtěl. Z mé strany to určitě nebyl žádný zázrak. Přesto bych o sestavu bojoval. 

Jak odhadujete šance českého týmu na mistrovství světa?
Kluci vytvořili dobrou partu jak na ledě, tak v kabině. Šance na úspěch je, ovšem záleží na tom, jak si to sedne.

Po sezoně v KHL jste se přesunul z Kazaně do slavného ruského klubu CSKA Moskva. Považujete tuhle štaci za vrchol své dosavadní kariéry?
Doufám, že přestup vrcholem nebude (směje se). Na vrcholu budu, až získám mistrovský titul. Moskvu beru jako další stupínek k vrcholu (usmívá se). Jsem rád, že jsem v CSKA, změnu jsem už potřeboval. 

Na NHL zapomínáte?
Je mi devětadvacet a příští rok má být výluka. Uvidíme, co bude za dva roky. Kdybych tu možnost znovu dostal, tak bych ji přijal. 

A potom kam?
Rád bych si zahrál za Kladno českou extraligu. Mám v ní pár zápasů za Spartu a láká mě. Jako malý kluk jsem do Kladna přišel z Mariánských Lázní a od té doby se už ze mě stal Kladeňák! Mám v Kladně bydlení a z Kladna přítelkyni, rodinu. Jinam za hokejem bych nerad v extralize chodil (usmívá se). 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí