Martin Procházka: U "pézetky" mě čeká dobrá trenérská škola

Kladenský hokejový klub PZ získal do svých trenérských řad legendu českého hokeje Martina Procházku (47). Mnohonásobný mistr světa a olympijský vítěz je u dorostu PZ asistentem trenéra Pavla Křepelky. 

Několik sezon jste trénoval druholigové Řisuty. Po minulé sezoně jste v klubu skončil a přešel jste ke kladenské mládeži. Zanevřel jste na trénování dospělých hráčů?
Nezanevřel, jen nepřišla na další sezonu žádná zajímavá nabídka. Na Řisuty vzpomínám rád. První sezonu jsme se dostali do play off, druhou sezonu jsme řešil problémy s velkým počtem zraněných hráčů. Kvůli tomu jsme zůstali jen o dva body před branami play off. A uplynulá sezona se nesla ve znamení bojů o udržení v soutěži. Bohužel, nesešel se nám ideálně složený tým. Trénovat dospělé bylo příjemné, protože hokejistům, kteří už něco v kariéře odehráli, jsem nemusel nic složitě vysvětlovat (usmívá se). Ale za nabídku trénovat mládež v Kladně jsem rád. Rozšířím své trenérské zkušenosti i o jinou věkovou kategorii. 

Jak se váš "přestup" do PZ zrodil?
Zavolal mi Pavel Křepelka, že by chtěl, abych to s ním zkusil. Přijal jsem jeho nabídku bez váhání. Přede mnou s ním děti v PZ vedli Pavel Patera a Jirka Burger, takže Pavel mi může předat mnoho zajímavých zkušeností. Pro mě to určitě bude dobrá trenérská škola. 

O víkendu jste se podílel na klubovém Try Outu, výběru nových adeptů na začlenění do týmu nováčka dorostenecké extraligy. Byl jste s úrovní uchazečů spokojený?
Pár kluků bylo dobrých. Kdyby se z těch osmnácti povedlo nabrat polovinu, tak by to bylo zlatý (usmívá se). Ale pro celý náš tým platí stejné - extraliga je rychlá a většina z nich bude muset v rychlosti přidat. 

Tím, že jste se upsal mládežnické extralize, budete mít čas dál působit v roli komentátora naší dospělé extraligy pro Českou televizi?
Vypadá to, že naše spolupráce bude mít pokračování. Prý bych měl komentovat mimo jiných i zápasy Kladna.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí