Rytíř Jágr: Potřebujeme mít doma pět tisíc fanoušků

Rytíři představili nové dresy pro extraligovou sezonu a majitel i hráč kladenského týmu v jedné osobě Jaromír Jágr necelé tři týdny před zahájením soutěže promluvil o mužstvu, jeho vyhlídkách a také o permanentních vstupenkách.

Včera jste představili nové dresy. Z kolika typů zabarvení jste vybírali?
Asi ze tří typů. Zvolili jsme tradičně tři barvy, ten zlatý určitě použijeme dvakrát, možná třikrát. V klubu jsme s grafikem na nich pracovali asi tři měsíce a pak jsme je ještě museli nechat schválit sportovnímu marketingu BPA, což je partner hokejového svazu. Bylo příjemné vidět, kolik za námi včera do Oazy přišlo lidí. Vážím si fanoušků, kteří nám chodili fandit uplynulých pět let v takzvané pralesní hokejové lize. Potřebujeme alespoň pět tisíc fanoušků, kteří na nás budou pravidelně chodit, i když se nám dařit nebude. Byl bych rád, kdyby si fanoušci uvědomili, že jsou spolumajitelé klubu. Bez nich hokej na vrcholové úrovni dělat nemůžeme. K tomu musím vyzdvihnout perfektní spolupráci s městem. Doufám, že minimálně další tři roky vydrží. 

Na pódiu jste fanouškům řekl, že na ledě chtějí rytíři dobře vypadat a dobře hrát, vy osobně pak vidíte tým po základní části sezony do desátého místa. Po přípravných utkání jste optimista?
Proč plakat, proč brečet, když soutěž ještě nezačala? Jsem samozřejmě také realistou. Čekal jsem lepší výsledky, na druhou stranu začátek sezony je ještě poměrně daleko. Je vidět, že jsme pět let strávili v druhé lize. Tomu hokeji jsme se přizpůsobili. Nemůžete hokej ze dne na den lusknutím prstů změnit. To nám bude trvat delší čas. Je na čem pracovat. Vůči většině našich hráčů jsme také splnili slib, že když si extraligu vybojují, tak si ji i zahrají. Teď si musejí zvyknout na rychlejší hokej. Já jsem tak velký rozdíl mezi první ligou a extraligou nečekal. Je hrozný. 

Snášíte přípravu už líp než v jejím začátku?
Nějaká kila jsem shodil (usmívá se). 

Jaká je situace kolem Martina Réwaye po jeho zhruba měsíční přípravě?
Nejsem člověk, který změní názor ze dne na den. Mám s ním trpělivost, dám mu čas. To stále platí, na tom nic neměním. Má výborné hokejové návyky, jen se musí dostat do fyzické kondice. Věřím, že s námi v sestavě zahájí extraligu. 

Byla šance, aby se do přípravy zapojil i Petr Vampola?
Berme to tak, jak to je. Petr s námi není, ale není všem dnům konec. 

Kdy dáte do prodeje permanentky?
Tuhle otázku dostávám dost často. V tom, že se ještě neprodávají, mám prsty já. Je to z více důvodů. Jeden je, že jsme museli dopracovat smlouvu s prodejcem vstupenek. Chtěl jsem být i k našim fanouškům spravedlivý a neprodávat jim permanentky na mužstvo, které nebylo pohromadě. Kdybychom je začali prodávat po skončení minulé sezony, mohli by nám někteří vyčítat, že si ji koupili na mužstvo s Plekancem, i když jsme přeci věděli, že u nás hrát nebude... Nyní fanouškové vědí, jaký máme tým.

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí