Jiří Tlustý: Jágr má pořád skvělý pohyb

Zranění ruky mu před lety ukončilo nejen kariéru v NHL, ale i v profesionálním hokeji jako takovém. Přesto odchovanec a velký patriot Kladna Jiří Tlustý u hokeje zůstal. Pro komerční televizi komentuje extraligové zápasy. Včera se díky duelu Rytířů s Libercem podíval na "svůj" zimák. 

Lákalo vás to obléct výstroj a naskočit do utkání? 
Návrat na led jako hráč už mi nic neříká s jedinou výjimkou a tou je právě Kladno. Atmosféře zimáku se skvělými fanoušky se jen těžko odolává  (usmívá se). 

Naposledy jste v dresu Kladna hrál při výluce NHL v sezóně 2012/13. Vzpomněl jste si na úplně poslední utkání za Rytíře? 
Nevzpomněl. Jen jsem si vybavil právě tu fantastickou atmosféru, která žene Kladno dopředu. Držel jsem Rytířům palce ať vyhrají, což se povedlo. Vidět Jardu Jágra jak tam pořád lítá, to je něco neskutečného.

Jak jste výhru Kladna zhodnotil? 
Viděl jsem jednoznačný zápas ve prospěch domácích. Kladno od začátku šlo za výhrou s velkou chutí. Jejich sympatický výkon se mi moc líbil. Kluci do toho dali úplně všechno. Liberec nevěděl, co s tím. Výhra klukům nepomůže jenom v tabulce, ale má pozitivní vliv na jejich psychiku. Na ní teď můžou stavět. Ověřili si, že můžou hrát v extralize vyrovnaný zápas s kýmkoli. Dokázali, že nebudou v soutěži za otloukánky. 

V čem je podle vás momentálně největší síla rytířů? 
V pohybu v útočném pásmu. První lajna se navíc hokejem očividně baví. Jágr má skvělý pohyb a se Zikmundem i Stachem si rozumí. V nich má Kladno teď největší sílu.

V soukromí jste se nedávno stal otcem dcery. Změnila vám tato událost výrazně život?
Změnilo se mi úplně všechno. Už to není jenom o mně, ale i o malé a mé přítelkyni. Je nádherný pocit mít to malé stvoření v ruce a vnímat, jak se každý den mění (usmívá se).

Jan Murárik 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí