Spraví si Rytíři náladu v Hradci?

Extraligoví Rytíři Kladno dnes hrají po třech domácích zápasech poprvé venku. V odvetě za druhé kolo je přivítá hradecký Mountfield (18.00). 

Ve druhém kole sezony zvítězil Hradec Králové v Kladně 5:2. Branky vítězů vsítili Jergl, Cingel, Nedomlel, Paulovič a Cibulskis. Nejvíce kanadských bodů v utkání, dva, nasbírali Cibulskis a Smoleňák. Za rytíře skórovali O'Donnell a Lakos, nahrávali Valský, Strnad a Réway. 

Střeleckou tabulku domácích vede kladenský odchovanec Radek Smoleňák se sedmi přesnými zásahy. S pěti asistencemi k tomu je také v čele kanadského bodování. Na druhém místě mezi hradeckými kanonýry je Jordann Perret s pěti brankami. Nejvíce asistencí na gól (sedm) má na kontě Rudolf Červený. Všichni jmenovaní jsou útočníci. Další z kladenských odchovanců, Adam Kubík, nasbíral za sedm odehraných zápasů tři kanadské body za dva góly a přihrávku. Mountfield v minulém kole ve druhém utkání pod trenérem Růžičkou vyhrál v Liberci 3:2. V posledních třech utkáních dostali Východočeši v základní hrací době čtyři branky. 

"Kladno bude těžký soupeř. Hrají fyzický hokej, dohrávají a hodně bruslí," uvedl na adresu Rytířů obránce Petr Zámorský, který v duelu s Libercem skóroval. 

Výběr redakce z kurzových sázek: Kladno od pátého kola neremizovalo v první třetině. Vzhledem k tomu, že poslední zápasy hrají rytíři úvodní dějství nejlépe, pak se na remízu v první třetině nabízí slušný kurz v poměru 2,82:1. 

Jan Murárik

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí