Rytíř Strnad: Spartě nesmíme dát před Godlou čas

Zápas podzimu je tady. Kladno dnes večer (18.00 hod.) vyzve Spartu. Kapitán rytířů Jakub Strnad věří, že je v silách jeho týmu vzít sparťanům body.

Máte za sebou první ze tří těžkých zápasů v tomto týdnu. Před utkáním v Plzni, které domácí vyhráli, jste odhadl, že "indiáni" by měli být z těch tří soupeřů ti nejtěžší. Potvrdilo se, že mají skvělou fazónu?
Mají. V první třetině, kterou jsme uhráli výborně, při nás stálo štěstí a hlavně nás podržel gólman Denis Godla. Nebýt jeho, mohlo být po první třetině už i po zápase... Pak to chvílemi vypadalo, že si můžeme sáhnout na body, ale nepředváděli jsme ideální hru, takže se nakonec z výhry zaslouženě radovala Plzeň. 

V Plzni stejně jako předtím v Liberci jste vsítili kontaktní gól až v úplném závěru utkání. Proč se vám nedařilo branku dát dřív a mít před sebou více času na vyrovnání či zisk bodů?
Nejsme asi všichni ještě na takové zápasy v hlavách připravení. Děláme hodně individuálních chyb a soupeřům tím vlastně góly přímo nabízíme. 

V minulém rozhovoru jste slíbil, že budete na Spartu obzvlášť vyhecovaní. K tomu, abyste uspěli s lídrem extraligy, vám pomůže úzké hřiště a natěšený po střechu nabitý zimák. Může tomu všemu Sparta v Kladně podlehnout?
Věřím, že spojení těchto sil Spartu zastavit může (usmívá se). Přímo na ledě se musíme vyvarovat právě velkého množství chyb. Hlavně v našem obranném pásmu. Nemůžeme je moc často nechávat volné před Godlou. Stačí sebemenší chyba, zaváhání a Sparta to potrestá... 

Než jsme si začali povídat, zkoušel jste na ledě nové brusle. Jak často v sezoně brusle měníte?
Ty staré jsem měl od letní přípravy. Na sezonu mám minimálně dva páry, a když je dlouhé play off, vezmu si třetí pár.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí