Rytíř Valský: Proti Liberci nemůžeme propadat

Začíná poslední měsíc ze svého hostování v Kladně. Odchovanec kladenského hokeje, v současnosti kmenový hráč Bílých tygrů Liberec, útočník Jakub Valský (31) se dostává po delším marodění zpět do kondice. V rozhovoru pro Vaše Kladno hodnotí poslední porážku rytířů a varuje před gólmanem tygrů.

V Kladně jste na hostování tři měsíce. Jaké byly z vašeho pohledu?
Moje hostování je ovlivněné delším maroděním, ze kterého se nyní dostávám. Nabírám zpátky kondici, o kterou jsem kvůli tomu přišel. Jde to v tom extraligovém tempu pomalu a těžce.

Zítra nastoupíte proti tygrům. Ti se díky šestnácti zápasové sérii bez prohry zdají v současné době neporazitelní. Z čeho především pramení jejich herní síla?
V gólmanovi Hrachovinovi. Hlavně na něm jejich série stojí. Samozřejmě Liberec má i svou kvalitu před ním. Záleží na nás, jestli budeme zodpovědně bránit, nebo jestli budeme lítat a propadat.

Podobně jako naposled doma proti Olomouci od druhé třetiny?
Olomouc změnila taktiku a my na ni nereagovali… Hráli jsme si stále to svoje a ano, začali jsme propadat.

Znovu jste v tabulce jako tým spadli pod desáté místo. Vypadá to, že pro Kladno bude play off v téhle sezoně zapovězené…
Do konce základní části je dost zápasů. A s nimi i hodně bodů a stát se může cokoli. Takhle černě bych to ještě neviděl (usmívá se). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí