Sudí Ondráček: Podle mne nerozhodne poslední kolo v Litvínově

Jako rodilý Kladeňák sleduje Rytíře o něco pečlivěji, než ostatní extraligové týmy. Občas je Jiří Ondráček jako čároví rozhodčí pomáhá svým kolegům pískat. Zajímal nás jeho názor na závěr základní části sezony.

Jak se podle vás bude vyvíjet konec základní části extraligy?
Bojím se, aby Kladnu takzvaně neujel vlak. Týmy pod ním, jak známo, mohutně posílily a bodový dostup se hrozivě krátí. Myslím si, že o sestup si to rozdají Vítkovice s Kladnem.

Nekalkulujete s možností, že se může rozhodovat až v posledním kole mezi domácím Litvínovem a Rytíři?
Podle mne se o sestupujícím v Litvínově nerozhodne. Rozhodne se asi dřív… Kdyby to mělo vyjít na tenhle zápas, tak by to pro Kladno byla ta nejméně vhodná varianta. Litvínovské publikum by hnalo mohutně své hráče za udržením v extralize. Obávám se, že litvínovský kotel pomůže domácímu mužstvu Kladno semlít.

Kladno má sice do té doby nepříznivé rozlosování, co se týče síly soupeřů, ale nedávno dokázalo Liberec, Brno či Spartu porazit. To se přeci může povést i teď a tyhle body by mohly na záchranu stačit…
Špička extraligy, se kterou se rytíři ještě setkají, hraje o hodně a nedovolí si zaváhání. Spíše to vidím tak, že body k záchraně povedou přes výhry nad Pardubicemi, Olomoucí a dnes se Zlínem. Mužstva v tabulce pod Kladnem také nebudou stále vyhrávat.

Kterou herní vlastnost by měli v sobě rytíři probudit, aby hrozbě sestupu úspěšně vzdorovali?
Bojovnost! Nic lepšího v současné době ve své hře nemají. Hráči se musejí semknout kolem Jágra, Vampoly, Kauta  a třeba i Stacha, který už má s extraligou slušné zkušenosti. Tahle jména můžou nyní zápasy rozhodovat. Ale pokud se Kladno nedomluví se Slavií, aby Vampolu Rytířům nechala do konce sezony, bude to citelná ztráta.

Tipněte si přesný výsledek dnešního utkání rytířů s Berany.
Kladno vyhraje 3:2 nebo 4:3.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí