Michal Barinka: U televize dneska držíme palce Plzni!

Výhru nad Spartou včera vydřeli v dresu rytířů staří i mladí rovnocenně. Mezi ty první patří matador extraligového ledu bek Michal Barinka (35).

Bolelo vás hodně derby se Spartou?
Přes vědomí, že hrajeme úplně o všechno, bolest necítíte (usmívá se).

Nezdála se vám Sparta včera nějaká vyčpělá?
Neřekl bych. Hráli jsme velmi dobře takticky, nenechávali jsme jí prostor, tedy až na pár úniků. Ale moc často, jak to u nich bývá zvykem, dva na jednoho u nás nejezdili. Hráli jsme prostě tak, jak bychom hrát měli. A navíc jsme se Sparty nebáli. Zaprvé jsme u nich vyhráli a zadruhé jsme si znovu připomněli, že můžeme v extralize porazit úplně každého.

Cože to po sérii proher najednou šlo?
(směje se) Kdybych to věděl před těmi dvanácti zápasy, tak jsme žádnou sérii možná nezažili.

Teď vás čeká Brno. Tam jste prožil úspěšné období. Co se před zápasem s Rytíři v jejich kabině říká. Nedívají se na Kladno shora?
Možná se tak některé týmy na nás dívaly na začátku ligy. Teď si ale nikde nemůžou být předem jistí, že nad námi v pohodě vyhrají. Před zápasem se u nich v kabině bude říkat to samé, co u nás – „dáme do toho všechno“.

Budete dnes hráče Plzně, kteří hrají v Pardubicích, na dálku motivovat třeba bednou šampaňského, aby za výhrou šli ještě víc než obvykle?
Já vůbec nevím, jak se takhle motivuje (směje se). Jediné, co podle mého můžeme udělat, je sedět u televize, sledovat zápas a držet Plzni palce.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí