Kladno stále živí naději na přímé udržení v extralize

Rytíři Kladno vs. Ridera Vítkovice 4:3 po prodloužení (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0).

Rytíři si dvě minuty před koncem základní hrací doby uchovali naději na přímou záchranu v extralize. Pokud by skóre nevyrovnali, už po dnešku se mohli plně soustředit na případného soupeře z první ligy, který by je mohl potkat v baráži o extraligu. Kubíkovým gólem v prodloužení svou šanci ještě posílili. V tabulce totiž můžou předstihnout jen Karlovy Vary, které jsou před nimi na třináctém místě. Kladno má 59 bodů, Vary 66 a ve hře je devět bodů!
V pátek (18.00 hod.) hostí Rytíři celek Mladé Boleslavi, poté v neděli jedou do Brna a končí v úterý doma se Spartou. Karlovy Vary dále hrají doma se Spartou, v Plzni a končí doma s Litvínovem. Spartě i Plzni jde o setrvání mezi nejlepší čtyřkou, Litvínov už je v předkole play off. 

Branky a nahrávky: 19. Pytlík (Zikmund), 28. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 59. Hlava (Plekanec), 61. Kubík (Plekanec) – 25. Fridrich, 44. Fridrich (J. Hruška), 57. Hruška
Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Arzamascev, Dotchin (A), Ticháček, K. Wood, Kehar, Baránek, J. Suchánek (A) – A. Kubík, Plekanec (C), Hlava – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Babka, M. Beran – Jágr, Kuťák, Donaghey.
HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Jakub Stehlík, Plášil, L. Kovář, P. Koch, R. Pedan – Lakatoš, Marosz, R. Bondra – Fridrich, J. Hruška (A), Dej – Dostálek, Flick, Illéš – Lednický, Chlán, Bernovský.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí