Ani tři body z Brna dnes Kladnu extraligu nezaručí

Kometa si v pátek výhrou v Liberci zajistila místo v play off. Bude dnes doma proti Kladnu (17.00 hod.) odpočívat?

Šetřit síly na vyřazovací boje je možná důležitější než výhra nad Kladnem, která Brnu nic zásadního v tabulce nevylepší. Rytíři musejí vyhrát za tři body. Ale v moravské metropoli to pro ně bude nesmírně obtížné, první duel tam totiž prohráli 2:5. Ovšem pokud se Kladno má zachránit už po základní části extraligy, tříbodové vítězství je povinnost. Toť pohled Jágrova týmu.
A ve hře je také pohled Karlových Varů, které by Kladno rádo v tabulce přeskočilo a poslalo je do baráže. Západočeši hrají v Plzni. Ta pro klidné setrvání v nejlepší čtyřce tabulky potřebuje získat tři body. Sázkaři proto nemohou počítat se sousedskou výpomocí. Ta se z pohledu Varů může konat v posledním kole v úterý, kdy hostí Litvínov. Ten by dnes měl doma přehrát Olomouc, jež má play off jisté, a tím si zajistit také boje ve vyřazovací části sezony. Pokud se tohle kolo extraligy vyvine podle našeho scénáře, v úterý si „barážové“ Kladno v O2 areně zahraje se Spartou exhibiční duel na podporu válkou zmítané Ukrajiny.
Tip pro sázkaře: Zkusme tiket s kombinací výher v těchto zápasech - Kladno zvítězí v Brně (kurz 2,91:1), Plzeň porazí Vary (kurz 1,65:1), Litvínov přehraje Olomouc (kurz 2:1). Celkový kurz - 9,6:1.

Jan Murárik
Foto: Kometa Brno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí