Rytíř Keszi: Máme na to vozit body zvenku

Hokejoví Rytíři si v juniorské extralize vedou stále na výbornou. Stejně tak si vedou i někteří hráči. Mezi nejlepšími ve statistikách najdete několik kladenských hráčů. Do elitní pětice střelců patří Vincent Keszi (19).

Máte za sebou dva zápasy, ve kterých Kladno vstřelilo pět branek, ale vy jste si připsal jen bod za nahrávku. Proč se vám tentokrát nedařilo tak, jak jste zvyklý?
Nedostával jsem se tentokrát tolik do svých oblíbených pozic před brankou. Nejradši mám, když vypadne puk mezi obránce, já si tam najedu, jdu do brejku, nebo když proteče zleva po mantinelu přihrávka, já si ji vezmu a ujíždíme dva na jednoho. Do takových momentů jsem se moc nedostal. Proto jen ta jedna nahrávka. 

Z řad českých hokejových skautů zazněl hlas, že jste nejrychlejší hráč současné extraligové juniorky. Jak svoji rychlost kromě brejků ještě využíváte?
Snažím se dojíždět zakázaná uvolnění (směje se). 

Kladno se drží v elitní osmičce zaručující boje v play off. Ovšem výkony mužstva v posledních dvou zápasech nebyly optimální. I když jste po špatném výkonu porazili Hradec, tak hned v dalším zápase jste prohráli s Pardubicemi, které vedli po první třetině o čtyři branky…
Hráli jsme bez pohybu, zaspali jsme začátek a nepomohli jsme gólmanovi. A měli jsme problém jednoduše si přihrát na krátkou vzdálenost. Kvůli tomu jsme se blbě dostávali ze třetiny. Jak se hraje jednoduše dopředu, to nám ukázaly právě Pardubice v té úvodní třetině. Pak jsme je válcovali, ale jejich náskok se nám nepodařilo dohnat. 

Předtím se vám herně dařilo. Nepadlo na tým uspokojení, že to jde skoro samo?
To si nemyslím. Prostě na nás tyhle dva zápasy padla menší herní krize. Víme, co umíme, dostaneme se z toho a zase zahrajeme lépe. Jedeme teď na Spartu a po ní do Českých Budějovic. Máme na to, abychom do Kladna přivezli nějaké body.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí