Trenér Kaberle: Týmu není co vytknout a bitka měla parametry NHL

Větší spokojenost s výkonem Rytířů před domácím publikem v této sezoně snad ještě nepanovala. Kladno porazilo Jihlavu vysokým skórem a asistent trenéra František Kaberle marně přemýšlel, co hráčům vytknout a usmíval se nad hodnocením první bitky Kanaďana Joshe Grattona. 

Byl to i podle vás nejlepší domácí výkon Kladna v této sezoně?
V tomhle zápase bylo všechno, co může hokej divákovi nabídnout. Od vysokého nasazení obou týmů přes hodně branek po parádní akce. Byl to výkon podle našich představ a věřím, že takovou formu si hráči přenesou i do play off. 

Nic vám k absolutní spokojenosti nechybělo?
Byly tam drobnosti, nic podstatného. Dostali jsme dva góly, ale to vyplynulo z podstaty, že nejde takový zápas odehrát úplně bez chyb. Týmu není co vytknout. Všechny hráče musíme pochválit. Odehráli skvělý zápas. Byli silní na puku, sehráli dobře přesilovky. To je největší rozdíl mezi utkáním s Jihlavou a ostatními domácími zápasy z poslední doby. 

Překvapil vás Petr Ton svojí extraligovou parádou, kdy se u mantinelu utrhl od soupeře a nádherně zavěsil nad rameno brankáře?
V tomhle je Petr bezkonkurenční. Ve svých letech nic ze své dovednosti neztratil a vidět ho v takové akci je nádhera. 

Kanaďan dostál konečně své pověsti excelentního bitkaře. Předvedl na kladenském ledě nebývalé pěstní představení. Vy jste v NHL něco odehrál, měla tahle bitka její parametry?
Mně se to líbilo. Bitka určitě takové parametry měla (směje se). 

Váš kolega trenér Jiří Kopecký po příchodu Grattona řekl, že jste mu zpočátku takové vystoupení rozmlouvali. Teď tedy dostal úplnou volnost?
Nenabádáme ho, aby se rval. Jemu nic jiného nezbývalo. Je natolik zkušený, že ví, kdy se může poprat a kdy ne. Josh se na tuhle bitku předem nechystal. Dohrával hráče, pak tam měl tvrdší hit, což podle mého názoru faul nebyl, ale rozhodčí to tak posoudil a na Joshe vystartoval jihlavský hráč. On výzvu přijal a porval se. I divákům se jeho výstup jistě líbil. 

Zanedlouho končí přestupový termín. Objevilo se nějaké jméno, které by řady vašeho mužstva mohlo posílit?
Žádné konkrétní jméno se k nám nyní nechystá. Stále takového hráče hledáme. 

Vrátí se v těchto dnech Matěj Pekr, nebo ještě odehraje za Třebíč středeční utkání?
Stáhnout si ho můžeme kdykoli, ale nespěcháme na to. Máme zatím dost hráčů a potřebujeme, aby všichni hráli. A za Třebíč proti nám nenastoupí, tak zní dohoda klubů. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí