Rytíři poznali, že vítězství samo nepřijde

Vítězství se často musí jít naproti, stejně jako štěstí. Tohle si zřejmě zapamatují hokejoví Rytíři, kteří v juniorské extralize padli na domácím ledě s pražskou Slavií 5:6 (1:1, 1:1, 3:3) po samostatných nájezdech.

Tým ze spodních pater tabulky neměl být pro Kladenské, kteří mají jistou účast v play off, vážnou překážkou. Ovšem ze statistiky současné sezony plyne, že Rytíři na Slavii zahrát neumí. To spíše porazí třetí Plzeň než čtrnácté Pražany…

„Jsem hrozně naštvaný. Hráči nastoupili bez respektu k soupeři a vypadali, jako kdyby výhra měla přijít sama,“ brunátněl po utkání asistent trenéra Petr Tatíček.

Přitom mladí Rytíři dvě minuty před koncem strhli vedení na svou stranu a jejich hra začala působit dojmem, že se už nemůže nic stát, že je soupeř s porážkou smířený. Ale stalo se. Slávisté se dvacet vteřin před závěrečnou sirénou nadechli k poslednímu náporu, opanovali útočnou třetinu, domácí nedokázali nejen puk vyhodit, ale ani zašlápnout u mantinelu a vynutit si přerušení tlaku. Slávisté tak měli dostatek času, aby puk propasírovali za Stahlova záda… 

V prodloužení puk na obou stranách jen těsně míjel brankovou čáru a zápas se dostal do fáze loterie, do samostatných nájezdů. V těch byli šťastnější hosté, kteří štěstí i výhře dokázali jít víc naproti než domácí. 

„Zřejmě na hráče dolehla jistota účasti v play off a do zápasu nedali tu bojovnost, která je v novém roce dosud zdobila. Postrádal jsem potřebnou koncentrovanost. Neomlouvá nás, že jsme hráli po čtrnáctidenní pauze, ani že jsme narazili na Slavii, na kterou se nám nedaří. Hráči se musejí honem rychle vrátit do bojové nálady a začít zase makat, nebo se nám to v play off vymstí,“ varuje kouč Kladna Jindřich Lidický.

Do konce základní části soutěže scházejí čtyři zápasy. V tabulce páté Kladno jede příští pátek na led Plzně (17.00), o den později se představí v Karlových Varech (13.00) a soutěž zakončí dvěma domácími zápasy s Jihlavou a Brnem.

Branky a nahrávky: 15. Patyk (Keszi), 21. Schildhabel (Kubík, Havelka), 45. Kubík (Schildhabel), 52. Piovarči (Okegawa), 58. Piovarči (Chládek) – 3. Patočka (Mareček, Kolouch), 22. Zderadička, 49. Heldák (Kohút), 54. Netolický (Furch, Valík), 60. Netolický (Heldák), rozh. náj. Heldák

Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Havelka "A", Kiml, Cibák, Chládek, J. Kučera, Zelingr, Malý – Vach, Kubík, Piovarči, Patyk "C", Š. Bláha, Okegawa, Schildhabel "A", Řepka, Keszi, M. Kučera, Čermák. 

Jan Murárik

slavpetkrat

Pětkrát Rytíři zvedli ruce na oslavu gólu a pětkrát jim soupeř oplatil stejnou mincí

slavvincent

Vincent Keszi odehrál výborně první třetinu, pak ovšem pro zranění odstoupil


Počasí Kladno

Předpověď počasí