Nejlepší z Čechů ve finále Legend? Kladenský Petr Tatíček!

Světová liga hokejových legend nad 45 let má za sebou další turnaj. V Německu se do nejlepší čtyřky týmů probojovala česká sestava s Marcelem Kučerou v bráně, Milanem Novým v roli jednoho z trenérů, Zdeňkem Eichenmannem v útoku a obráncem Petrem Tatíčkem (57). Ten byl po finálovém zápase vyhlášen nejlepším českým hráčem a domů si s celým týmem přivezl stříbrné medaile.

V semifinále jste porazili Švédy a v boji o zlato jste prohráli s Rusy 4:6. S kterými jejich slavnými hráči jste se na ledě potkal? 
Švédové měli poměrně málo opravdu známých jmen. Ty jsme porazili celkem v poklidu. Ovšem Rusové měli téměř celý tým našlapaný velkými hokejovými pojmy. Na soupisce mají samé hokejové pojmy - Kasparaitis, Bure, Bykov, Fetisov, Larionov, Kasatonov, Jakušev, Makarov, Mogilny, Jašin. Prohráli jsme, ale o moc horší jsme nebyli. Turnaje pořádá ruská společnost Gazprom, finále pískali ruští sudí a hrálo se tak, že za každý faul bylo trestné střílení. Oni, myslím, proměnili dvě, my jedno (směje se). Musím před ruskými hráči smeknout. I když mnozí nemají ideální váhu, s hokejkami to umí pořád skvěle. My je kolikrát zamkli v jejich třetině, ale točili jsme to většinou po mantinelech, takže jsme si vytvořili méně nebezpečných situací, než bychom mohli. Dostal jsem se asi třikrát ke střele, jednou mi to letělo těsně nad brankou. 

Turnaj vás zastihl ve výborné formě. Se stříbrnou medailí, jak jsem se dočetl, jste si z Německa po finále přivezl také cenu pro nejlepšího hráče českého týmu.
Jestli jsem ji dostal právem, to ať komentují jiní. Podle mne jsem cenu dostal jen za to, že jsem byl nejstarší (směje se). Mně se hrálo výborně. Pravidelně sportuju, hokej jsem nezapomněl a rád tvrdě vystřelím.

V Kladně jste zpátky v trenérském procesu. Spolu s Jindrou Lidickým jste juniorské Rytíře dovedli ke čtvrtému místu v základní části extraligy, ovšem poté jste v prvním kole vypadli s Českými Budějovicemi. Jak se na tuhle část sezony díváte s více než měsíčním odstupem?
Už s větším klidem, ale stále mě to hodně mrzí. Měli jsme pech. Kdyby mohli čtvrtfinále hrát Kubík s Keszim, do semifinále bychom se jistě probojovali. Tam bychom museli spoléhat na naši skvělou soudržnou partu. Třinec nebo Plzeň, která extraligu nakonec vyhrála, měly v týmech víc výrazných individualit. S Jindrou Lidickým jsme na naše kluky hrdí. Extraliga nám tuhle partu mohla závidět.

S jakou partou zanedlouho vstoupíte do letní přípravy?
Doplní nás šikovní bažanti z dorostu. Poslední zápas sezony, přátelák před rozpuštěním ledu, jsme s mladíky vyhráli nad Slavií, takže určitý náznak perspektivy týmu v něm je (usmívá se).

Jan Murárik

taticekbure

Pavel Bure a Petr Tatíček. Foto: Liga legend světového hokeje

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí