Rytíř Štindl šel do Kladna za Hořavou a chce potkat Židlického

Hokejová veřejnost v Kladně volá po doplnění týmu střední generací hráčů a první z takových je tu. Rytíři posílili obranu o Petra Štindla (27), mistra ligy s Litvínovem a bývalého beka Komety.  Prý rád chytil laso z Kladna, když mu ho hodil trenér Miloslav Hořava.

Prošel jste několika kluby, sezonu jste končil v dresu Prostějova, ale patřil jste Vsetínu. Proč nepokračujete ve svém původním klubu, který nyní po postupu do první ligy shání hráče?
Nevím, jak to tam je, ale mně se ze Vsetína nikdo neozval. Teď jsem podepsal Kladnu, tak o dalších možnostech nepřemýšlím. 

Co pro vás bylo nejdůležitější při rozhodování, jestli ve své kariéře budete pokračovat v Kladně? 
Osobnost Miloslava Hořavy. Zažil jsem ho v Litvínově a poznal jsem, jak vynikající je trenér i člověk. Dokáže předat své zkušenosti a má velký respekt. Samozřejmě, jako bývalý vynikající obránce dává bekům ještě něco navíc. Pro mě to znamená, že se můžu pod panem Hořavou jen zlepšovat.

Jaké jsou první tréninky v letní přípravě pod dohledem trenéra Hořavy?
Docela náročné (usmívá se). Zatím mě docela baví. Nejsou totiž jen o tvrdé dřině, ale jsou komplexní a nenudí. Na inline ploše nebo asfaltu dokonce provádíme cvičení s hokejkou a pukem. 

Řekl vám trenér, co od vás v sezoně čeká?
Trochu jsme se o tom už bavili. Měl bych mít důležitou roli (směje se). Nějaké zkušenosti jsem dosud v hokeji nasbíral, tak je v Kladně, doufám, naplno zužitkuji.

Co čekáte od angažmá v Kladně?
Postup do extraligy! Kladno je v mých očích slavné hokejové město. Odtud pochází většina nejlepších českých hokejistů. Je to česká hokejová Mekka. Jsem rád, že jsem v Brně mohl hrát vedle Tomáše Kaberleho. Je to úžasný hráč a předával mi své poznatky. Hrát s ním, to byl neskutečný zážitek. Vzal jsem si od něj hlavně klid v rozehrávce, ale hokejku jsem si podle něj nezkracoval (směje se). V Kladně bych se moc rád osobně potkal s Markem Židlickým, kterého považuji za velkou legendu mezi beky. K jeho stylu hry jsem odjakživa vzhlížel. A těším se, až uvidím Jaromíra Jágra na ledě. 

Jan Murárik

stindlshokejovou

S hokejovou legendou Petrem Tonem se Štindl potkával v Kometě

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí