Rytíři přestříleli Benátky

Rytíři porazili doma HC Benátky nad Jizerou 5:3 (2:2, 2:0, 1:1).

Do úvodního dějství sice vešli lépe domácí, ale skvělé útočné akce Rytířů bohužel nekončily brankou. Naopak, v přesilovce hostí se radoval Havlín, který skóroval v dvojnásobné početní výhodě Benátek. Domácí se nevzdávali a také v přesilovce srovnal Kloz. Chybou v rozehrávce Rytířů navýšil stav benátský útočník Psota, v závěru první třetiny vyrovnal Machač.

Druhá třetina se odehrávala převážně v útočném pásmu domácích. Diváci viděli mnoho střel, ale nakonec se radovali Rytíři – na 3:2 zvýšil Machač a vzápětí ho následoval Zikmund

V úvodu třetí třetiny se opakovala situace z prvního dějství, kdy hosté využili přesilovkovou převahu dvou mužů na ledě a přesnou střelou Bittnera snížili na rozdíl jedné branky. Kladenští zvýšili tempo a radoval se Strnad. Rytíři pak do konce zápasu vytvářeli velký tlak na branku hostí, ale bez kýženého brankového zakončení.

Další zápas odehrají Rytíři v sobotu doma proti HC Zubr Přerov od 16.00 h. 

Branky a nahrávky: 16. D. Tůma (J. Kloz, P.Hořava) 20. P. Machač (L.Zikmund) 34. P.  Machač (M.Kehar, J.Kloz), 35. L. Zikmund (J.Lorraine, L.Svedlund) 47. J. Strnad ( A. Kubík) - 9. T. Havlín ( Z. Král, O.Chrtek) 19. M. Psota (J. Jeník) 43. L. Bittner (M. Psota, Jakub Husa)

Rytíři Kladno: Kopřiva (Cikánek) – Kehar, Štindl, Hořava, Matula, Lenďák, Štich – Strnad, Přikryl, Kubík – Kloz, Machač, Tůma – Redlich, Kaut, Kružík – Zikmund, Svedlund, Lorraine.

HC Benátky nad Jizerou: Stezka (Žajdlík) – Husa, Jandejsek, Havlín, Kunst, Tržický, Maier – Hrabík, Hrtek, Hrníčko – Jeník, Bittner, Psota – Veselý, Král, Teplý – Bělohorský, Wiencek, Průžek.

Diváci: 2020

Nikola Kroupová

benattreti

Třetí gól parádně trefil Machač


Počasí Kladno

Předpověď počasí