Jágr: Nikomu jsem neslíbil, že v sobotu nastoupím

Dnešní trénink Rytířů se bez Jaromíra Jágra neobešel. Bude hrát zítra proti Přerovu? Nastoupí v zápase, který je v tuto chvíli téměř vyprodaný? Balí si na cestu do NHL? Na otázky majitel kladenského klubu odpovídal dnes po skončení nácviku přesilovky, ve které nastoupil ve formaci s Přibylem, Strnadem, Keharem a Štindlem. 

Jak si vychutnáte zítřejší "vyprodaný" zápas?
(usmívá se) Jestli čekáte, že nastoupím, tak vám v tuhle chvíli musím říct, že ne. Nikomu jsem nesliboval, že budu teď hrát. S mužstvem jsem toho zase tolik nenatrénoval, což neznamená, že sám netrénuji. Nechci se do nějaké pětky cpát, když jsme spolu netrénovali ani nehráli. Není zase tak jednoduché najednou naskočit do zápasu, jak se možná někomu zdá. Mladí kluci v první lize hrají možná rychlejší hokej než v extralize (směje se). 

Ale dnes jste v jedné pětce absolvoval trénink...
Zahrál jsem si s nimi, protože jsou někteří hráči zranění. Jiný důvod to nemělo. 

Když se potřebujete rozehrát na první ligu, to samé asi platí i pro NHL, kde údajně o vás hovoří v Blues...
Že o vás hovoří v nějakém klubu NHL ještě neznamená, že o vás mají opravdu vážný zájem. Já u těch jednání nejsem a vím, že kažou hodinu to může být jinak. V těchto dnech se pomalu stěhuji s věcmi z Ameriky do Kladna. Na NHL jsem připravený, vím, co mě čeká, zároveň však potřebuju mít jistotu, že se mnou nepočítají jen jako záskok za zraněné hráče.  

Vzdáváte tedy v duchu NHL?
Nejsem zvyklý něco vzdávat. Takže NHL nevzdávám!

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí