Jaromír Jágr? Jeho premiéra v 1. lize se odkládá!

Jaromír Jágr podepsal po dlouhém čekání smlouvu v NHL. Bude hrát za Calgary Flames. Poprvé si tak vyzkouší angažmá za kanadský tým, který je v nejprestižnější hokejové soutěži celkově jeho devátý, za který si zahraje. A zřejmě poslední.

Je škoda, že Česko nevidělo Jardu v žádném zápase za Kladno. Věřil jsem do poslední chvíle, že by mohl alespoň jeden, dva, tři zápasy za Rytíře odehrát. To by ale pravděpodobně znamenalo, že stejně nakonec odejde, a to nejspíš do Ruska. Proto si myslím, že fanoušci Rytířů by si Jardu stejně moc neužili. Ale to je jen můj názor, třeba by to bylo nakonec jinak.

Nicméně, jinak to opravdu je. Jaromír Jágr se upsal Calgary. Co vím, tak si prý dlouho přál hrát za nějaký kanadský klub, protože v minulosti hrál jen za americké. Sám přiznal, že ho čeká v pětačtyřiceti letech poslední sezona v NHL. Přeji mu to. Má možnost se s ligou, pro kterou toho spoustu udělal, a ve které toho hodně dokázal, pořádně rozloučit.

Co to ještě znamená? Určitě to, že přijde o olympiádu. U Jágra nikdy nevíte, ale reálně, mohla to být zřejmě jeho poslední olympiáda v životě. Vždyť na té další by mu bylo už padesát. Každopádně mu přeji, ať se mu daří, alespoň jako loni. Hlavně, ať mu vydrží zdraví. 

Mé osobní přání je, aby příští rok hrál za Rytíře. Nejlépe samozřejmě extraligu, případně 1. ligu, kde by si odbyl premiéru, která se odkládá, a pomohl Kladnu k postupu mezi elitu.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí