Skotský player Kolářík: Mám šanci posunout se v hokeji výš

Levý obránce skotského týmu Dumfries Solway Sharks Václav Kolářík patří k oporám soutěže, ve které cítí příležitost na posun ve své kariéře. 

Na začátku sezony jste nečekaně z Řisut přestoupil do ligy ve Velké Británii. Splnilo hned na začátku nové angažmá vaše předpoklady?
Vůbec jsem nevěděl, co mě čeká, ale jsem překvapený kvalitou ligy. Je to fyzický hokej, hraje se nahoru dolů. Do týmu jsem zapadl dobře, kluci jsou v pohodě. Na ledě trávím hodně času, hrajeme totiž na dva obránce a někdy je toho až moc (směje se). Zatím se mi daří výborně, tak snad to vydrží co nejdéle. Jsme farma Braehead Clan, klubu, který hraje nejvyšší ligu.Teď od nás z týmu dostal nabídku do nejvyšší soutěže Švédska jeden spoluhráč, což mě těší, protože mi to dává naději, že se mohu posunout výš. 

Jak bydlíte?
Bydlíme se spoluhráčem v bytě 3+1 a máme se fajn. Není si na co stěžovat. Dostali jsme tréninkový plán mimo led na dvanáct týdnů, fitness je od klubu zadarmo, vaříme si sami, takže moc neutrácíme. Jídlo je tu jako v Čechách. 

Vyhovuje vám skotská mentalita?
Chválím si přístup zdejších lidí. Jsem rád, že jsem prostřednictvím hokeje dostal příležitost poznat něco nového, podívat se do míst, kam bych se jen tak nedostal. Skotsko je krásná země. Na druhou stranu mi chybí rodina, kamarádi a pes Matty.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí