Adam Kubík: Byl jsem pod tlakem. Už se dostávám do větší pohody!

Loni byl Adam Kubík největším objevem kladenských Rytířů. Ve své premiérové sezoně zářil a mluvilo se o tom, že by si ho mohl vzít nějaký extraligový tým. I kvůli tomu byl osmnáctiletý talent pod velkým tlakem. Nejen toto téma rozebral v rozhovoru pro Vaše Kladno.

Loni jste byl největší objev týmu a byl jste hodně vidět. Potom přišel menší útlum. Je to třeba tím, že na vás byl vyvíjen hodně velký tlak?
Myslím, že ano. Ale ono je to i tím, že máme nového trenéra. Má jiný systém a já si na to musel zvyknout. Tím, že už ten letošní tým je spolu déle, začínám si více a více zvykat a je to jenom lepší. 

Mluvil jste o novém trenérovi. Na co jste si u něj musel tedy nejvíce zvykat?
Přinesl úplně jiný systém hry, který předtím vůbec nikdo z nás neznal. Někdo se aklimatizoval dřív, někdo později. Mně trvalo déle, než jsem to dobře pochopil a zvykl si na to.

Říkalo se, že by o vás mohly mít zájem týmy z extraligy. Nesouviselo to také s tím tlakem na vaší osobu?
Mám ještě smlouvu s Kladnem, takže jiné varianty jsem ani neřešil. Soustředím se jen na Rytíře a na sebe. Ten tlak si na sebe vytvářím asi jen já sám.

Dal jste letos svůj druhý gól proti Českým Budějovicím. V rámci vaší výhry nad Motorem byl důležitý. Nakopl vás psychicky?
Je to tak, dostávám se do větší pohody a gól mi k tomu pomohl. Doufám, že to bude už jen lepší a lepší.

Dnes vás čeká na domácím ledě silný Frýdek-Místek. Jaký to je soupeř?
U nich to byl těžký zápas. Tehdy nebýt Miroslava Kopřivy, tak jsme tam prohráli (pozn. redakce: Rytíři vyhráli 3:0). První třetinu nás dokonce přestříleli a přehráli. Pak nám tam ale něco spadlo a dá se říct, že jsme zápas vyhráli se štěstím. 

Letos mají tým, složený z hráčů, kteří hráli dlouhá léta extraligu. Můžete porovnat letošní Frýdek s tím loňským?
Vzali zkušené hráče, ale hodně tým omladili. Proti nám hráli dokonce i dva hráči s košíkem. Celkově tam chodí hodně junioři z Třince a další mladí kluci. Oproti loňsku více bruslí a více bojují.

Na co si tedy proti nim dát pozor?
Musíme nastoupit my na ně a nesmíme dopustit, aby to bylo obráceně. To bude hlavní faktor. Když se s nimi vyrovnáme v bruslení a v rychlosti, na což určitě máme, tak nemůžeme neuspět.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí