Rytíři si za dvě branky odvážejí tři body

Kladno veze z Frýdku-Místku tři body, když nad domácím týmem zvítězilo 2:1 (1:0, 1:0, 0:1).

Hosté měli v úvodu utkání hned ve 3. minutě možnost dostat se do vedení, ale Strnad sám před brankovištěm ani na druhý pokus neuklidil kotouč do branky. Nicméně Rytíři podnikali na domácí branku jeden výpad za druhým a na začátku 12. minuty se konečně dočkali. Kehar vypálil od modré a ránu ve vzduchu šikovně tečoval Kubík - 0:1. Domácí trochu přidali, pomohla jim k tomu i přesilovka, ale Cikánek udržel čisté konto až do konce úvodní dvacetiminutovky.

I ve druhé části zápasu měli Rytíři zpočátku navrch, ale gólově se neprosadili ani v početní převaze. Kladno pak v 27. minutě podržel Cikánek, který zlikvidoval v krátkém časovém úseku několik slibných šancí Moravanů. Otřepané nedáš - dostaneš se potvrdilo o dvě minuty později. K puku se dostal Bláha a dělovkou prostřelil podruhé domácího brankáře - 0:2. Do konce třetiny se ještě šance urodily na obou stranách, ale skóre se už nezměnilo.

Třetí třetinu začali Rytíři přesilovkou, na kterou hned navázala druhá, ale nic se z nich neurodilo, právě tak jako o pár minut později v opačném gardu. Domácí v závěru přeci jen zatlačili Kladno k jeho brance a v závěru zkusili i power play. Cikánek odolával, ale nakonec tři sekundy před koncem nestačil na dorážku Klimšy - 1:2. Nic to ale již nezměnilo na tom, že tři body putují zaslouženě do Kladna.

Branky a nahrávky: 60. Klimša (Haman, Pechanec) – 12. Kubík (Kehar, Pekr), 30. Bláha

Diváků: 1276

HC Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Zahradníček, Bartko, Ovčačík (A), Haman, Piegl, Matyáš – Bajtek, Pechanec, Kvasnica – Harkabus, Osmík, Kofroň – Klimša (C), Franek, Przybyla – Raška, Peterek, Kafka (A). 

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Kehar, Štindl, P. Hořava (A), Repe, F. Matula, Štich – J. Strnad, Kubík, Pekr – J. Kloz, Machač, D. Tůma (C) – Redlich, T. Kaut, Kružík – Zikmund, Svedlund, Bláha. 

- mar -


Počasí Kladno

Předpověď počasí