Lukášův Brejk: Kadaňský kat do Kladna nepřijel!

Sezona se nám přehoupla do své druhé poloviny. Kladno doma poprvé v bílých dresech hostilo poslední Kadaň. Ta má jednu, ale obrovskou výhodu. Nemusí být pod tlakem, protože se letos z WSM ligy nesestupuje. Možná i proto dokáže Rytíře trápit stejně tak, jako tomu bylo ve středu.

Vyloučení a pak jednoduše sehraná přesilovka s přesnou střelou vynesla Kadani vedení. V tu chvíli mi hned naskočily v hlavě předchozí dva zápasy s tímhle soupeřem a říkal jsem si, že to bude trápení. Naštěstí dokázal Kuba Strnad vyrovnat. Proti Trhačům mu to jde, zatím proti nim dal ve všech třech zápasech gól.

Druhá třetina byla s prominutím nekoukatelná. Zazvonily tyčky, ale jinak nic moc zajímavého. To ale úplně vynahradila závěrečná část. Načala jí na začátku moc hezká přesilovková akce Kladna. Hokej to byl nahoru dolů a i Kadaň měla spoustu zajímavých šancí. Divákům se to muselo líbit. Tečku za tím udělal Patrik Machač, kterého výstavně vyslal do brejku Honza Kloz a Machy to udělal á la Lukáš Kašpar (klička do bekhendu) a slovy Roberta Záruby: „Roztáhni mi nohy a já tam dám kotouč tak, jak se sluší a patří,“ bylo hotovo.

Zápasy s těmi horšími týmy jsou zkrátka takové. Těžko se hledá motivace proti takovým, jako je Kadaň, Benátky nebo jako byl Most. Naštěstí, poprava se nekonala. Kadaň svého pověstného popravčího, po kterém je v tomto severočeském městě pojmenována nejužší ulice u nás (Katova ulička) do Kladna nevyslala.

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí