Jiří Hrdina: V Kladně jsem sledoval hráče, který má na NHL!

Na kladenském ČEZ stadionu se během zápasu 41. kola WSM ligy, kdy Kladno hostilo Frýdek Místek, objevil scout Dallasu Stars Jiří Hrdina. Jeho hledáček byl zaměřen na Michala Kvasnicu, talentovaného útočníka, který má podle trojnásobného vítěze Stanley Cupu předpoklady na to, aby jednou hrál NHL.

Co vás zaválo na kladenský stadion? 
Jednak jsem chtěl po delší době vidět, jak vypadá WSM liga, a pak tady hrál za Frýdek Místek talentovaný útočník Michal Kvasnica. Na toho jsme zvědaví, takže hlavně kvůli němu jsem přijel.

Jak na vás po delší době zapůsobila WSM liga?
Je to bojovné, ale nejsou tu hráči na moc dobré technické úrovni. Takže trošku zklamání. Je to víc boj než hokej.

Z kladenského týmu byl vybrán do olympijské nominace národního týmu Slovinska obránce Jurij Repe. Co říkáte na to, že hráč z WSM ligy bude hrát na olympiádě?
Slovinci nemají moc možností a široký kádr, tak asi i proto berou z druhé nejvyšší české ligy. Je to pořád na lepší úrovni než ta jejich nejvyšší soutěž.

Pracujete pro organizaci Dallas Stars. Má Michal Kvasnica předpoklady na to dostat se jednou do NHL?
Je to talentovaný hráč, který má dobrou postavu (185 cm/86 kg – poznámka redakce) a hodně dobře bruslí. Je to dobře fyzicky vybavený hráč, bojuje a ty předpoklady tam jsou. Proto ho musíme v této sezoně stále sledovat a sledovat hlavně to, jestli se dál rozvíjí. 

Lukáš Jůdl

hrdinavkladne

Hrdina v Kladně sledoval Kvasnicu (v červeném)

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí