Linus Svedlund: Odchod Lorraina nebyl problém. Na Jágra se těším!

Linus Svedlund zůstal v kádru kladenských Rytířů jako jediný Švéd. Odchod Johana Lorraina do Nových Zámků ho však nijak nepoznamenal. V rozhovoru pro Vaše Kladno mluvil nejen o tom, ale i o faktu, že mu ze Švédska stále někdo píše a ptá se na Jágra.

Co vidíte jako příčinu posledních dvou proher?
Neumím si to moc vysvětlit, možná jsme měli v obou zápasech více střílet a být agresivnější na brankovišti. Věřím, že je to už za námi a odrazíme se od toho k lepším zápasům. Jen musíme makat, makat a makat. Ono to zase přijde, ale teď je to trochu frustrující.

Máte před sebou už jen sedm zápasů do play off. Jak se teď cítíte?
Když nebudu brát ohledy na dvě poslední prohry, naše hra šla nahoru. Budu se opakovat, ale věřím, že to zase bude lepší. Musíme zkrátka zapracovat na těch našich gólech.

Vy jste měl nedávno možnost hrát jako obránce, teď jste už zase útočník. Co je pro vás lepší?
Být obráncem byla dobrá zkušenost. Bavilo mě to, a když bude někdy zase potřeba, abych hrál v obraně, rád to přijmu. Samozřejmě se ale cítím lépe v útoku.

Během sezony vám odešel švédský spoluhráč Johan Lorraine. Mrzelo vás to?
To není asi úplně velký problém. Všichni mi tu totiž pomáhají a mám pěkné zázemí. Miloslav Hořava (mladší), který přišel do týmu, také mluví švédštinou, to je příjemné. Nicméně, odchod Johana nebyl problém.

Čeká vás zápas s Jaromírem Jágrem, respektive závěr sezony s ním. Jak se na to těšíte?
Je to ohromné. Mnoho přátel a lidí ze Švédska mi píše ohledně Jágra. Ptají se mě, kdy už bude hrát a i moje rodina je nadšená, že si s ním zahraju.

Lukáš Jůdl

 

 

svedlundsvedlu

Svedlund stejně jako celý tým hledá zatím marně cestu ke gólu...


Počasí Kladno

Předpověď počasí