Návrat krále přinesl Kladnu vysokou výhru

Benátky nad Jizerou podlehly Rytířům 2:7 (0:2, 2:0, 0:5). K výhře přispěl třemi asistencemi Jaromír Jágr a na protější straně se trefil i Petr Nedvěd, který tímto zápasem ukončil hokejovou kariréru.

Úvod zápasu byl pomalejší. Oba týmy vyslaly pár střel, se kterými brankáři problém neměli. Ve druhé polovině první třetiny se dostali Rytíři do velkých šancí, ale bez kýžené branky. Poté přišel zlom v trápení, Adam Kubík poslal po nahrávce Jaromíra Jágra Kladno do vedení. Následně ho nápodobil Petr Štindl.

Ve druhé třetině se trefila po špatné rozehrávce Rytířů další legenda českého hokeje Petr Nedvěd. Kladno nejspíš polevilo, Benátky se totiž dostaly do větších šancích než v první třetině a taky dokázaly vyrovnat. 

I ve třetí třetině se hosté trápili v útočném pásmu, a to i při přesilovce. Klíčový moment přišel v polovině poslední dvaceminutovky, kdy se trefil podruhé v zápase Adam Kubík a vzápětí navýšil náskok hostí Zelingr. Benátky nezvládly přesilovou hru a Patrik Machač s Jakubem Strnadem ujeli sami na domácího brankáře a Strnad branku neminul. Šestý gól na straně Kladna vstřelil Ladislav Zikmund. Rytíři si nechali góly na poslední chvíli! Během pěti minut zvládli dát pět branek. Sedmý gól patřil Janu Klozovi a oba týmy dohrávaly za velikého diváckého aplausu.

Další zápas odehrají Rytíři ve středu 7. 2. venku proti Přerovu od 18.00 h.

Branky a nahrávky: 14. A. Kubík (J. Jágr, M. Kehar), 16. P. Štindl (A. Kubík, J. Jágr), 51. A. Kubík (P. Machač, J. Jágr), 52. Zelingr (P. Štindl, T. Kaut), 53. J. Strnad (P. Machač), 54. L. Zikmund (A. Kubík), 55. J. Kloz (A. Kuryanov, P. Štindl) – 25. P. Nedvěd (Psota), 38. Housa (Hanousek, Nedvěd)

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Stezka) – T. Hanousek, Husa, Jandejsek, Kunst, Niko, Mirochnikov – Teplý, Nedvěd, Chrtek – Hrníčko, Bittner, Psota – Šír, Hrabík, Wiencek – R. Veselý, Nezbeda, Bělohorský – Jeník.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Havlín, P. Hořava, F. Matula, Kehar, Štindl, Zelingr, Svedlund – Jágr, Machač, Kubík  – D. Tůma, Kuryanov, J. Kloz – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Zikmund, T. Kaut, Redlich.

Diváci: 7 500 (vyprodáno)

Nikola Kroupová

Ilustrační foto: archiv


Počasí Kladno

Předpověď počasí