Jaromír Jágr viděl zápas, v němž Rytíři neskórovali

Již před utkáním s Vary bylo zřejmé, že se v Kladně něco děje. Zimní stadion byl v obležení novinářů a redaktorů z různých televizí, které ani tak nezajímal souboj největších rivalů WSM ligy, jako spíše možná přítomnost kladenské legendy. 

Ze statistiky utkání je zřejmé, že domácí hráči stříleli méně než svěřenci Martina Pešouta. Nebylo to tak po celých 60 minut - v první třetině mělo více střel Kladno - 14:6. Hořavův tým však nedokázal proměnit ani jednu ze tří přesilovek, což vedlo k tomu, že po první třetine svítil na kostce stav 0:0. Kladno mělo rozhodně více ze hry, a tak diváci jistě očekávali, že si s týmem Varů nějak poradí. 

Opak byl pravdou. Od 2. části převzaly iniciativu Vary. Za vše mluví poměr střel - 8:20.  A to nezapomínejme, že domácí tým měl opět k dispozici tři přesilové hry. V jedné z nich Rytíři dokonce inkasovali - nutno dodat, že po brutálním zákroku na Přikryla, který sudí, ač stál blízko, zřejmě neviděl. Z protiakce pak hosté skórovali. Stejně tak hlavní rozhodčí neviděl více než 5 centimetrů posunutou branku, do které padl gól a byl uznán. 

Po 40 minutách tak na kostce svítil stav 0:3 a někteří “fanoušci” se vydali k domovu. Ve třetí části se Kladno k náporu nenadechlo, za celých 60 minut nedokázalo vstřelit branku a stejně jako v Ústí nad Labem neskórovalo. V čase 47:46 bylo navíc nařízeno trestné střílení po údajném faulu na Ondřeje Beránka. Nyní se situace otočila. Oproti faulu na Přikryla či posunuté bráně rozhodčí tentokrát zákrok viděl, ačkoli byl na stadionu zřejmě jediný. Kladno i přes chyby rozhodčích přece jen vyrovnalo soupeřovu střeleckou převahu - ve 3. třetině byl poměr střel 10:10. 

V utkání se domácím naopak tradične dařila vhazování. Rytíři tentokrát uspěli v 59 % buly.

Z domácího týmu odehrál nejvíce minut Petr Hořava (21:17), z týmu hostů Matic Podlipnik (23:19).

Lukáš Eichenmann

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí