Kladno na ledě Motoru potvrdilo třetí místo

Poprvé bez přítomnosti Jaromíra Jágra po jeho návratu z NHL odehráli kladenští Rytíři celý zápas. A byl vítězný. Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 1:4 (1:1, 0:2, 0:1). Kladno nemůže skončit lépe ani hůře než třetí. 

Začátek úvodní třetiny poznamenal kuriózní gól. Bárta bojoval za kladenskou brankou s obránci o puk, ten se záhadně zvedl, přeletěl břevno a od Cikánkových zad se skutálel za brankovou čáru. Paralyzovaní Rytíři se na dlouhé minuty nezmohli k vážnějšímu ohrožení Kváče na druhé straně hřiště. Zato domácím narostla křídla. Motor se dostal do obrátek a Cikánek bravurně řešil jednu ožehavou střelu za druhou. Teprve v závěrečných minutách se hosté více osmělovali v útoku. Vyrovnání jim ale Jihočeši darovali. Tak dlouho si nahrávali, až se puk dostal k Machačovi a pro toho nebyl problém Kváču překonat. Mrzutým momentem byl odchod Kubíka do šaten po ostrém zákroku Čápa. Ten za něj vyfasoval desítku.

Druhou třetinu opanoval kanonýr Tůma. Nejprve díky jeho gólu Kladenští využili přesilovku a necelou minutu nato tečoval Štindlovo nahození. V závěrečném dějství Tůma zkompletoval hattrick a dobře hrající Rytíři si výhru za tři body vzít nenechali. 

V sobotu doma Rytíři hostí Prostějov (16.00 h.).

Branky a nahrávky: 3. M. Bárta – 17. Machač (D. Tůma), 35. D. Tůma (R. Přikryl), 36. D. Tůma (Štindl, J. Kloz), 56. D. Tůma (R. Přikryl)

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák (C), Čáp, Kučný, Vráblík, F. Novák (A), Pýcha – L. Květoň, J. Mikyska, Nedorost (A) – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Kehar, Štindl, F. Matula, P. Hořava (A), Lenďák, Zelingr, Štich – M. Hořava, Machač, Svedlund – Strnad, Přikryl, Pekr (A) – Kloz, Kubík, Tůma (C) – Redlich, Kaut, Zikmund.

Diváků: 6421 - vyprodáno

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí