Kladno si otevírá barážové dveře dokořán

Hokejoví Rytíři zvítězili na ledě Motoru České Budějovice 3:2 po prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0) a jsou dvě výhry od postupu do baráže o extraligu. 

Jen co se Jaromír Jágr usadil na střídačce, Rytíři inkasovali. Po vhazování domácí získali pásmo, nejlepší útočník domácích Nedorost vystřelil a od gólmana odražený puk dopravil do sítě Čermák. Domácí v útočné aktivitě ani na chvilku nepolevili, o čemž svědčí poměr střel v sedmé minutě 5:0. Kladenští poté přeci jen zabrali, aktivním bruslením domácí znervózněli a ti do konce první třetiny téměř neopustili trestnou lavici. Kladenskou přesilovku uzavřel Kružík.

Vyhrocené emoce pokračovaly i po návratu z kabin. Rozhodčí rozdali i vyšší tresty a diváci, když mužům v pruhovaných dresech nespílali, se kouskovanou hrou nudili. Zápas se po druhé třetině hrál dvě hodiny a rozhodčí v ní udělili Motoru 41 trestných minut, Kladnu 14. Oba týmy vyslaly na branky po sedmi střelách. 

Další gól padl do kladenské branky. Ve skrumáži před Cikánkem se puk překulil přes brankovou čáru. S Rytíři se protestu u sudího zúčastnil i Jágr. Málo platné, gól platil. Když už to vypadalo na výhru domácích v základní hrací době, nahodil Svedlund puk od modré a ten se zastavil až v brance. Švédský "bekoforward" tím poslal zápas do prodloužení. V něm využili Rytíři Klozem přesilovku a domů se vrátí s dvouzápasovým náskokem.

V sobotu i v neděli se na kladenském zimním stadionu začíná vždy ve čtyři hodiny odpoledne. 

Branky a nahrávky: 1. Čermák (Nedorost), 46. Čáp – 19. Kružík (Redlich), 59. Svedlund (Zikmund, Machač), 64. J. Kloz (D. Tůma, M. Hořava)

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák (C), F. Novák (A), Fillman, Kučný, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost (A) – M. Bárta, Rob, Jonák – Dostálek, J. Mikyska, Heřman – Nejezchleb, Galamboš, L. Květoň.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák – Redlich, T. Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – M. Hořava, Machač (A), Zikmund – Strnad (C), Přikryl, Pekr – Jágr.

Diváků: 6421 (vyprodáno)

Jan Murárik

Foto: hcmotor.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí