Juniorští Rytíři ani podruhé nezkrotili Tygry

Kladenští hokejisté nezvládli ani druhý zápas play off a prohráli s Libercem 2:7 (0:2, 1:3, 1:2). Série se přesouvá na sever Čech.

V úvodu zápasu měli Rytíři přesilovou hru, kterou neproměnili. Vzápětí i Liberec neproměnil přesilovou hru. Tygři však byli jednoznačně lepší. S Kladnem si hráli jako kočka s myší a dvakrát se dokázali trefit za záda kladenského brankáře. Domácí odpověď do konce první třetiny nenašli.

Druhá třetina přinesla i šance Kladna, ale Žajdlík byl v brance excelentní. Domácí neudrželi emoce na uzdě a byli často vylučováni. Opět se prokázala šikovnost Tygrů, kteří svůj náskok zvýšili o další tři branky. Ke konci druhého dějství překonal kapitán Kladna Petr Patyk libereckého gólmana a snížil tak stav.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí, v úvodu se prosadil opět domácí kapitán Patyk. Kladenskou radost ale překazili hosté, když dokázali potrestat další chyby Rytířů. Domácí tak pojedou na sever Čech s dvoubodovým mankem.

Třetí duel play off odehrají Rytíři ve čtvrtek 22. března v Liberci od 16.00 h.

Branky a nahrávky: 40. P. Patyk (Š. Jelínek), 41. P. Patyk - 9. J. Bednář (P. Wiencek, O. Chrtek), 11. M. Teplý, 30. J. Šír (T. Nezbeda), 33. O. Chrtek (T. Hanousek), 39. O. Chrtek (T. Nezbeda, J.Jeník), 47. T. Nezbeda (O. Chrtek), 57. J. Benák (Hrablík)

Rytíři Kladno: Stahl (Blažek) – Cibák, Veber, Klusáček, Šíma, Kučera J., Müller, Zelingr, Havelka – Gnusin, Patyk (C), Bláha (A), Jelínek, Řepka, Schildhabel,Vildumetz, Husarik, Kučera M., Březina.

Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Polášek) – Mirochnikov, Hanousek, Bednář, Krejsa, Turský, Benák, Kunst, Starosta – Holenda, Šír, Průžek, Piroutek, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Burda, Teplý, Hrabík, Chrtek.

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí