Rytíři Petra Procházky hrají o mistrovský titul

Tým šestých tříd hokejových Rytířů má před sebou finálovou skupinu o titul mistra republiky! Po vedením trenéra Petra Procházky se přes víkend o něj poperou na turnaji v Mladé Boleslavi. 

Máte před sebou zápasy s pražskou Slavií, Olomoucí, Jihlavou a Mladou Boleslaví. Řadíte se mezi favority turnaje?
Takhle vysoko nás rozhodně neřadím. Měli jsme skvělý začátek sezony, pak jsme ji celou odehráli velmi dobře, ale z mého pohledu se můžeme stát překvapením turnaje. Největším favoritem podle mne jsou slávisté. I Jihlava je hodně silná, vždyť mají zastoupení v reprezentačních výběrech. Ovšem to neznamená, že s námi právě jednou za rok a právě teď nemůžou prohrát (usmívá se). Reálně bychom  se o bronzové medaile měli nejvíc rvát s Boleslaví a Olomoucí. Že jsme se probojovali na takový turnaj, za to patří veliké poděkování všem mým klukům. Jsem na ně hrdý. Jsou skvělí a je radost s nimi pracovat. 

Kterými zbraněmi můžete na mistrovství uspět?
Naší bojovností, protože to, co kluci dokážou urvat, je někdy až neskutečné, a tím, že potáhneme za jeden provaz. Opíráme se také o velmi kvalitního gólmana Matěje Tuláčka. 

Jako hráč jste v šesté třídě získal jeden ze svých mládežnických titulů v Kladně. Pamatujete si na finále?
Pamatuji si na něj velmi dobře (směje se). Hráli jsme doma proti Vítkovicím a trénoval nás pan Vosický. Kolem mne se to v týmu jen hemžilo budoucími českými hvězdami z NHL Frolíkem, Voráčkem, Pavelcem, Tlustým, a z kluků, co se prosadili v Evropě, například Stieler nebo Valský. 

Bude o někom podobně slyšet i z vašeho týmu?
Pro ně je tahle cesta strašně dlouhá. Mám kluky s velikou láskou k hokeji, kteří tenhle sport milují. Možná budou mít jednou štěstí, že se někdy do vyšších hokejových pater dostanou. Pro mě je důležité, abych co nejvíc kvalitních hráčů dovedl do mladšího dorostu a dál na nich pracovali kvalitní trenéři. 

Jan Murárik

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí