Rytíři vyjeli na led s Jaromírem v čele. Majitel klubu je rád, že přežil

Hokejoví Rytíři právě zahájili novou sezonu tréninkem na ledě. Zatímco s mužstvem trénoval majitel klubu Jaromír Jágr (46), posila do jeho útoku Petr Vampola nastoupí přípravu až v srpnu.

Vedle nejstarších Rytířů Jágra, Vampoly, Hořavy či Cikánka se současný kladenský tým pro první ligu skládá převážně z hráčů do pětadvaceti let. "Na Jaromíra Jágra s Petrem Vampolou spoléháme jako na rozdílové hráče. Jardova role v mužstvu je čistě hráčská, na střídačce s námi stát jako další trenér nebude. Přesto zopakovat loňskou baráž bude těžké," uvedl po tréninku trenér David Čermák.

Samotný Jaromír Jágr se cítil dobře a rozdával kolem sebe úsměvy. "Nemůžu vám říct, jak na tom jsem po zdravotní stránce. Lhal bych. Uvidíme, co ukážou další tréninky. Po půl roce pauzy jsem vyjel poprvé na led a je samozřejmě znát, že to ještě není po fyzické stránce dobré. Jsem omezený i věkem. Jsou věci, které bych rád na ledě dělal, ale nemůžu. Věřím, že až posílím zraněnou nohu i celé tělo, tak se všechno zlepší. Do začátku sezony se připravím tak, abych mohl soutěž odehrát. Kdo má rád výzvy, tomu přenechám své tělo, ať si to zkusí. Jsem rád, že jsem první trénink přežil (směje se)," uvedl Jágr.

Majitel klubu zdůraznil, že si jeho svěřenci musejí vybojovat play off. Posily prý přivede v případě, nebude-li dobrá vyhlídka probojovat se v něm do baráže.

Jan Murárik

 

Přípravné zápasy Rytířů

út 31. 7. Rytíři Kladno - Arlan Kokšetau 17:30

čt 2. 8. HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno 18:00

út 7. 8. HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 17:30

čt 9. 8. Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 17:30

út 14. 8. HC Slovan Ústí na Labem - Rytíři Kladno 18:00

pá 17. 8. Rytíři Kladno - Sarjarka Karaganda 13:00

út 21. 8. Rytíři Kladno - HC Slovan Ústí na Labem 17:30

čt 23. 8. Rytíři Kladno - HC Stadion Litoměřice 17:30

čt 30. 8. HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 17:30

út 4. 9. HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 17:30

jagrusmev

Jaromír Jágr rozdával optimistické úsměvy 


Počasí Kladno

Předpověď počasí