Rytíři padli v baště Kališníků

Litoměřičtí Kališníci si doma poradili s kladenským mládím. Litoměřice - Rytíři Kladno 2:1 (0:0, 2:0, 0:1).

Rytíři vyjeli na led s nadějnými mladíky, kteří se mohou stát zajímavým příslibem kladenského hokeje. Tři Bláhové v sestavě znamenají, že trenéři i ve druhém utkání opět namíchali hráčský fresh koktejl. 

A jestliže Kladenští v úterý doma proti Kazachům dobře bránili, stejný styl zvolili i v Litoměřicích. K tomu v úvodní třetině hráli aktivněji než domácí. Bohužel pro přítomné fanoušky, oba celky je přesnou střelbou nepotěšily. V dalším dějství se pokusil o překvapení Krále mladíček Jelínek, ale gólman Kališníků jeho úmysl zneškodnil. Poté převzali iniciativu na své hokejky Litoměřičtí. Z několika šancí se paradoxně jako první ujala střela Kloze, který ještě letos oblékal kladenský dres... 

Kladenští se rychle znovu semkli, odolali náporu a sami ke konci závěrečné dvacetiminutovky Strnadem snížili. 

Rytíři ke třetímu přípravnému utkání jedou příští úterý na led Litvínova (17.30 h.). 

Branky a nahrávky: 29. Kloz (Pavlas, Kadlec), 32. Korkiakoski (Kadlec, Marcel) – 55. Strnad (Kubík, Svedlund)

HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Lytvynov, Jebavý, Walter, Málek, Smetana, Havlík – Korkiakoski, Kloz, Kadlec – Voženílek, Matějček, Dvořák – Tlačil, Pochobradský, Machač – Grim, Sýkora, Šik.

Rytíři Kladno: Stahl (Brízgala) – Zich, Zajíc, Volráb, Svedlund, Zelingr, Kehar – Vildumetz, Filip, Strnad, Bláha Š., Zikmund, Hajný, Schildhabel, Patyk, Jelínek, Bláha O., Kubík, Bláha M.

Diváků: 510

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí