Rytíři s omlazeným týmem prohráli

Kladenští hokejisté prohráli druhý domácí přípravný zápas proti Litvínovu 1:3 (0:1, 0:1, 1:1).

Od úvodního vhazování diktovala tempo extraligová Verva, které se povedlo v první desetiminutovce prostřelit Cikánka. Kladno vsadilo na mladé hráče a největší šanci první třetiny měl domácí Šimon Jelínek. Jel sám na brankáře, ale nedokázal ho překonat.

Ve druhé třetině se domácí také dostali do šancí, ale žádná nevedla do gólového zakončení. Na druhé straně Litvínov zvýšil náskok střelou Martina Hanzla. Rytíři nedokázali využít ani přesilovku 5 na 3 a publikum začalo pískat.

I v posledním dějství byli lepší hosté. Rytíři nezužitkovali ani přesilové hry. Kladenské neštěstí dokázal zlomit v posledních deseti minutách Jakub Strnad, který svojí střelou snížil. Domácí gól povzbudil, ale bohužel jejich oslabení přineslo třetí a vítězný gól Vervy.

Další přípravný zápas odehrají Rytíři ve čtvrtek 9. 8. na ledě Vervy od 17.30 h.

Branky a nahrávky: 51. Strnad (Vildumetz, Kubík) – 8. Ščotka (Černý), 27. Hanzl, 59. Myšák (Baránek, Hübl)

 Rytíři Kladno: Cikánek – Volráb, Kehar, Zich, Zajíc, Zelingr, Svedlund – Kružík, Kaut, Schildhabel – Vildumetz, Kubík, Strnad – Hajný, Zikmund, Š. Bláha – Jelínek, Filip, M. Bláha

HC VERVA Litvínov: Janus – Sörvik, Beránek, Ščotka, Doudera, Šesták, Strejček, Březák – Hanzl, Mikúš, Petružálek – Myšák, Hübl, Lukeš – Černý, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Válek, Matoušek

Diváci: 690

Nikola Kroupová


Počasí Kladno

Předpověď počasí