Rytíři si na Moravě přibalili do kufru dva body

Kladenští hokejisté přestřelku ve Frýdku Místku vyhráli gólem v prodloužení, když v základní hrací době zápas skončil 5:5 (3:2, 1:2, 1:1). 

Domácí se prakticky po začátku duelu ujali vedení proměněnou přesilovkou. Hosté srovnali dorážkou O. Bláhy, když předtím Nash pálil prudce do mantinelu za brankou a puk se vrátil přímo na hůl najíždějícího kladenského mladíka. Ovšem v sedmé minutě si Rysi z Frýdku Místku vzali po chybě kladenské obrany vedení zpět. Fanoušci na stadionu viděli na první ligu poměrně atraktivní hokej a v první třetině ještě dva góly Rytířů. Nejprve Kubík využil přesilovku, o minutu později ten samý hráč ideálně našel před branku volného Zikmunda. Skóre tak otočili dva nejlepší střelci Kladna. 

V páté minutě druhého dějství proměnili domácí za sekání trestné střílení a znovu neuplynuly ani dvě minuty, když Kladno šlo do vedení. Jelínek u branky pohotově dopravil puk do sítě. Pro osmnáctiletého Rytíře je to první gól i bod v Chance lize. Jen co skončily kladenské oslavy, Frýdek Místek srovnal... 

Devátý gól zápasu vsítil na začátku poslední třetiny kanonýr Zikmund. Stačilo mu jen sledovat střelu Zajíce a odražený puk uklidit do odkryté branky. Ovšem gólostroj tím neskončil. Domácímu Martynekovi se střelou k tyči podařilo završit hattrick. Ve zbytku třetiny byl nejaktivnější kladenský Vampola. Avšak rozhodující gól si po všech šancích nechal až na prodloužení...

Třetí ze čtyř utkání v řadě na stadionech soupeřů sehraje Kladno v pondělí jako host v Porubě (18.00).

Branky a nahrávky: 3. Mikulík (Kofroň), 7. Raška (Krisl, Martynek), 25. Martynek (TS), 27. Martynek (Raška), 51. Martynek (Przybyla, Bartko) – 5. Bláha (Nash, Zajíc), 16. Kubík (Nash, Redlich), 17. Zikmund (Kubík, Nash), 26. Jelínek, 42. Zikmund (Zajíc, T. Kaut), 61. Vampola (Zikmund, Kehar).

HC Frýdek-Místek: Hamerlík (Hlaváč) – Žovinec, Husák, Haman, Zahradníček, Bartko, Krisl, Matyáš – Hladonik, Mikulík (C), Kofroň – Peterek, Novotný, Rudovský – Martynek (A), Przybyla, Raška – Christov, Klimša (A), J. Kalus. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, P. Hořava (A), Zelingr, Kehar, J. Říha – Kubík, Vampola (C), Zikmund – Jelínek, T. Kaut, Redlich – Hajný, Svedlund, Bláha – Vildumetz.

Diváků: 1852

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí