Rytíři podlehli Motoru

Kladenští hokejisté ve vyrovnaném zápase prohráli s Českými Budějovicemi 2:3 (0:0, 1:1, 1:2).

Kladno nastoupilo do zápasu ve speciálních dresech a od úvodu zápasu se hrál rychlý a kvalitní hokej. Oba celky se dostaly do velkých šancí, ale brankáři své týmy podrželi.

I ve druhé třetině se v kvalitě hokeje nepolevilo. Domácí prolomili neprůstřelnost brankáře hostí, kdy Patrik Machač projel s pukem přes celé hřiště a vstřelil první gól utkání. Hosté se také dokázali trefit za záda brankáře Rytířů a vyrovnali tak stav. Prostřední dějství přineslo i agresivnější hru, která se častěji trestala.

Na začátku poslední dvacetiminutovky poslal Adam Kubík Kladno do vedení. Hosté vzápětí našli odpověď a stav byl opět vyrovnán. Motor však v přesilové hře dokázal vstřelit další gól a dostal se tak poprvé v zápase do vedení. Rytíři ke konci třetiny zkusili hru bez brankáře, ale dnes bohužel odcházejí poražení.

Další zápas odehrají Rytíři v sobotu 17. listopadu venku proti Prostějovu od 17.00 h.

Hráči utkání: Patrik Machač (Kladno) – Lukáš Endál (ČB)

Branky a nahrávky: 25. P. Machač, 45. Kubík (Machač, Nash) – 32. Fillman (Bradley, Kutlák), 47. Endál (Novák, Gilbert), 57. Doležal (Pavlin)

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) - Zajíc, Nash, Zelingr, Hořava, Říha, Kehar – Zikmund, Vampola, Svedlund – Redlich, Machač, Kaut – Jelínek, Kubík, Kružík – Vildumetz, Bláha, Hajný – Filip.

HC Motor České Budějovice: Strmeň (Svoboda) – Vydarený, Plášil, Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin – Čermák, Přikryl, Heřman – Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Dančišin, Babka – Beránek, Bradley, Doležal – Doktor.

Diváci: 2759

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí