Trenér Lidický: Tomáše chceme využít do hry co nejvíc

Trenéři hokejových Rytířů dostali v podobě návratu Tomáše Plekance z NHL předčasný vánoční dárek. Však kdo by nechtěl mít takhle nadupaného borce ve svém mužstvu... Jednoho z koučů, Jindřicha Lidického, jsme se zeptali, jak je tým připravený na dva víkendové zápasy, dnes s Litoměřicemi (16.00) a zítra s Frýdkem Místkem (16.00).

Jak moc zahýbe se stylem hry týmu zařazení útočníka Plekance a předpokládaná absence zkušených beků Říhy s Hořavou?
Musíme se s tím vyrovnat. Oba beci jsou pro nás velmi důležití, ale s takovými absencemi se tu a tam potýká každý tým. Samozřejmě Tomáše, podle toho, jak se bude cítit, chceme maximálně využít. 

Podle čeho jste k němu do útoku vybrali Machače s Kubíkem?
Nechtěli jsme sahat do Vampolovy lajny se Zikmundem a Strnadem, těm to parádně šlape. Další volba už byla nasnadě (usmívá se). 

Přestali jste prohrávat na cizích hřištích. Poslední tři zápasy jste vyhráli, z nich teď dva za tři body. Co jste změnili?
Jinak přistupujeme ke hře v obraně a vyplácí se nám to. Kdybychom hráli proti Kadani i Ústí tak, jako v Havířově nebo v Třebíči, nemohli jsme ztratit ani bod. Zvláště porážka s Kadaní nás velmi mrzí. Abych ale nesnižoval výkon těchto soupeřů, bodovali u nás zaslouženě. My jsme víc gólů dát nedokázali. Svým způsobem v tom také částečně mohlo hrát i roli, že v řadách Kadaně i Ústí nastoupili extraligoví hráči. Pro nás trenéry, je to dobře, protože máme určitou konfrontaci s extraligou. I teď k nám míří mužstva doplněná buď o mladé extraligové naděje, nebo zkušené bývalé extraligové hráče. Koho jim extraliga pustí, to se podrobně dozvíme až před utkáním. Už je načase doma zase začít vyhrávat. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí