Finiš Kladna v Edenu přišel pozdě...

Hokejoví Rytíři prohráli v Edenu, baště pražské Slavie, 3:5 (0:1, 0:1, 3:3).

V obraně Kladna musel zaskočit hokejový obojživelník Svedlund, aby aspoň trochu zacelil díry po Nashovi (distanc), Hořavovi (zranění) či Zelingrovi (MS dvacetiletých). V útoku hostům chyběli dva klíčoví hráči Plekanec (vrací se do týmu ve středu) a Zikmund (marodka). Poslepovanou sestavu uzavírala čtvrtá řada juniorů. Výhra na ledě Slavie, byť ta je v tabulce hluboko pod Rytíři, by se dnes proto dala považovat za výrazný úspěch.

V úvodní třetině oba týmy dobře bránily, ovšem při přechodu do útoku ke své škodě až příliš často chybovaly. Přesto mohlo Kladno jít do vedení jako první. Kubík ale odkrytou branku netrefil. Poté se hostům nevydařilo založení útoku ve vlastním pásmu a slávisté dostali předčasný vánoční dárek v podobě snadného gólu...

Druhá třetina takřka kopírovala tu první. Další branku totiž Pražané vsítili opět po chybné rozehrávce hostů, kteří nedokázali skórovat ani z těch nejslibnějších šancí.

Rytíři se překvapivě prosadili v závěrečném dějství v přesilovce, které jim v poslední době příliš nejdou. Svedlund si na modré najel na osu a bombou napnul slávistickou síť. Poté se ovšem strhla slávistická gólová průtrž. Dvakrát přitom domácí využili početní převahu. V závěru předvedli kladenští hráči, že jim střílení branek jde skoro stejně dobře jako domácím. Nejprve závěrečné skóre zkorigovala parádní střela Říhy hned po vhazování, po něm se v přesilové hře trefil dorážkou Hajný. 

Ve středu je na kladenském ledě na programu utkání s Přerovem (18.00), ve kterém Rytíři vyjedou ve speciálních vánočních dresech. 

Branky a nahrávky: 9. Najman (Furch), 39. L. Krejčík (M. Ondráček, Šagát), 48. L. Krejčík (Šagát, Saňa), 53. Vlček (Kverka, Duda), 56. Kverka (Vlček, Ryzák) – 43. J. Strnad (Svedlund, Hajný), 58. J. Říha (Machač), 60. Hajný (Vampola, Kubík).

HC Slavia Praha: Honzík (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Saňa, Barák, Ryzák, Steinocher – L. Krejčík, Šagát, M. Ondráček – J. Doležal, J. Veselý, Bezúch – Brož, Kverka, Vlček – Kubica, Najman, Furch. 

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Říha, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Strnad, Vampola, Kubík – Hajný, Machač, Vildumetz – Redlich, Kaut, Kružík – Jelínek, Filip, Bernat.

Diváků: 1843

-red-

Foto: Jakub Mezlík, Slavia Praha


Počasí Kladno

Předpověď počasí